Μπορεί ο γερμανικός δείκτης να έχει μονοπωλήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια των τελευταίων συνεδριάσεων, αλλά η αυξημένη μεταβλητότητα που υπάρχει δεν είναι εύκολο να περάσει απαρατήρητη.

Αυτό σημαίνει ότι οι αγορές θα σημειώνουν έντονες συνεδριάσεις, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει κάτι το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει τη βίαιη μεσοπρόθεσμη ανακοπή της ανοδικής τάσης. Το δολάριο συνεχίζει να υποχωρεί και πλέον βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο για τη βραχυπρόθεσμη τάση του.

  • EUR/USD και GBP/USD προσπαθούν να διαμορφώσουν έναν ισχυρό βραχυπρόθεσμο πυθμένα.
  • Όλα δείχνουν ότι στην επόμενη συνεδρίαση της RBA, το Φεβρουάριο, δεν αποκλείεται μια νομισματική χαλάρωση προκειμένου να υπάρξει μια αντίδραση στις πιέσες που έχουν δημιουργήσει οι χαμηλές τιμές των εμπορευμάτων.
  • Πιέσεις δέχθηκε ο DAX από τις 10.800 μονάδες ενώ σε πλάγια τάση αυξημένων διακυμάνσεων παραμένει ο S&P 500.
  • Η ανακοίνωση των επιτοκίων από τη Fed, είναι το σημαντικότερο μακροοικονομικό γεγονός της ημέρας.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο (#CLΗ5) – Άνοιγμα: 45,11 Υψηλό: 46,53 Χαμηλό: 44,79 Κλείσιμο: 45,76

Ο μαύρος χρυσός βρίσκεται κοντά στα επίπεδα των $45,00 και προσπαθεί να διαμορφώσει μια βάση προκειμένου να ανακόψει την πολύ ισχυρή πτώση των τελευταίων μηνών. Το πετρέλαιο βρίσκεται σε πολύ κρίσιμες δοκιμασίες αντιστάσεων, τόσο χρονικών όσο και πραγματικών. Η μεταβλητότητα έχει αρχίσει να υποχωρεί σημαντικά και αυτό σημαίνει ότι οι μεγάλες πιέσεις είναι πιθανό να ανήκουν στο παρελθόν. Ένα κλείσιμο πάνω από τα $46,00 και στη συνέχεια πάνω από τα $49,11 είναι απαραίτητα για να υπάρξει μια προσπάθεια βραχυπρόθεσμης αντίδρασης. Μικτή είναι η εικόνα των τεχνικών δεικτών, ενώ οι ΚΜΟ 50 και 200 περιόδων είναι πτωτικοί σε κάθε γράφημα άνω των 30 λεπτών. Προσοχή στην ανακοίνωση των αποθεμάτων σήμερα καθώς αναμένεται μείωση πάνω από 50%.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

45,30                   46,00
44,80                   46,50
44,30                   47,30
43,85                   47,80

Facebook Comments