Μία μέρα μετά το πάρτι στην μετοχή της Coca Cola και των τραπεζών και κυρίως της Εθνικής, οι επενδυτές πήραν τα κέρδη τους. Η συμπεριφορά των τραπεζών δεν προβληματίζει την αγορά διότι: α) οι εντολές πώλησης που παρατηρούνται συνδέονται με την κατοχύρωση ρευστότητας ενόψει αυξήσεων κεφαλαίουκαι β) πολλές από τις εντολές πώλησης συνδέονται με το να βρεθούν οι τιμές όσο γίνεται πιο κοντά στις πιθανές τιμές που θα γίνουν οι αυξήσεις κεφαλαίου.

Οι απώλειες για την Εθνική ανήλθαν σε 19,11%, στα 0,6350 ευρώ, στην Eurobank σε 14,41%, στα 0,196 ευρώ, στην Alpha 12,64%, στα 0,9610 ευρώ και στην Πειραιώς σε 7,83%, στα 0,2120 ευρώ. Πιέσεις βγήκαν και στη μετοχή της νέας Coca Cola, οι οποία κατέγραψε απώλειες 7,32%, στα 19,36 ευρώ και όγκο περισσότερα από 80 χιλιάδες τεμάχια.

Από εκεί και πέρα, η αγορά φαίνεται να βρίσκει καταφύγιο στις αποκρατικοποιήσεις. Αύριο, Τετάρτη το ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται να ενημερωθεί για τη βελτιωμένη προσφορά της Emma Delta, για το 33% που κατέχει το Δημόσιο στον ΟΠΑΠ. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα τιμήμα της τάξης των 650 εκατ. ευρώ.  Η μετοχή έκλεισε με άνοδο 8,87%, στα 7,49 ευρώ και με τα υψηλά έτους να εντοπίζονται στα 7,76 ευρώ, ενώ η κεφαλαιοποίηση του Οργανισμού ανέρχεται πλέον κοντά στα 2,4 δις. ευρώ.

Εντολές βγήκαν ακόμα στη Βιοχάλκο και τη ΔΕΗ, την Eurobank Properties, που θα συνεχίσει αυτόνομα, αφού μετά την ακύρωση του deal δεν πρόκειται να ενταχθεί στον όμιλο της Εθνικής. 

Κατά τα άλλα, μεγάλα πακέτα έγιναν στον ΟΤΕ στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων των ξένων οίκων, μετά τον προβιβασμό του ΟΤΕ στους δείκτες της Morgan Stanley.  Σημειώνεται ότι στη μετοχή άλλαξαν χέρια περισσότερα από 18 εκατ. τεμάχια, συνιολικής αξίας 124 εκατ. ευρώ, με το συνολικό τζίρο στα 197,7 εκατ. ευρώ.  Ισχυρά κέρδη βγήκαν στα ΕΛΠΕ μετά την επιτυχή έκδοση του ευρωομολόγου, ύψους 500 εκατ. ευρώ και με επιτόκιο 8%. 

Facebook Comments