Με τα πιο αγαπημένα τραγούδια των Beatles να συνθέτουν το πρόγραμμά του, το ξεχωριστό αφιέρωμα στα θρυλικά «Σκαθάρια», με τίτλο «Τhe Beatles tribute project», μετά την καλοκαιρινή του επιτυχία στο Ηρώδειο, παρουσιάζεται και πάλι από την Καμεράτα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αυτήν τη φορά, την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, στις 8.30 το βράδυ.

Μετά τις διεθνείς δισκογραφικές επιτυχίες τους και τις πρόσφατες εμφανίσεις τους στο εξωτερικό, οι μουσικοί της Καμεράτα επιστρέφουν με αυτό το αφιέρωμα, που περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια των Beatles, σε ευφάνταστες συμφωνικές ενορχηστρώσεις του Νίκου Πλατύραχου, ο οποίος ζει και δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά στη Γερμανία και την Ελλάδα και ασχολείται, κυρίως, με τη σύνθεση μουσικών υποκρούσεων για κινηματογραφικές ταινίες.

Ο καταξιωμένος συνθέτης θα βρεθεί στο πόντιουμ και θα διευθύνει ο ίδιος τη δημοφιλή ορχήστρα, ενώ τον ρόλο των «Σκαθαριών» αναλαμβάνουν ο Κώστας Βασιλιάγκος, ο Δώρος Δημοσθένους, ο Βασίλης Γισδάκης και ο just steve, με special guest το συγκρότημα Μέλισσες.

Το πιο επαναστατικό συγκρότημα στην ιστορία της μουσικής

Αποτελούμενο από τον τραγουδιστή και κιθαρίστα Τζων Λένον, τον τραγουδιστή και μπασίστα Πωλ Μακάρτνεϋ, τον κιθαρίστα Τζωρτζ Χάρισον και τον ντράμερ Ρίνγκο Σταρ, το αγγλικό συγκρότημα των Beatles έκανε έντονη την παρουσία του κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΄60 και γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να παραμένει το πιο δημοφιλές και επαναστατικό συγκρότημα στην ιστορία της μουσικής. Οι τέσσερις ιδιοφυείς μουσικοί από το Λίβερπουλ υπέγραψαν μερικά από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών και αποτελούν μέχρι σήμερα παγκόσμιο φαινόμενο.

Σπουδαία σύνολα με μεγάλη ιστορία, όπως η Συμφωνική του Λονδίνου ή η Βασιλική Φιλαρμονική, έχουν πραγματοποιήσει συναυλίες και έχουν ηχογραφήσει ορχηστρικές διασκευές αγαπημένων τραγουδιών του γκρουπ που άφησαν εποχή («Let it be», «Yesterday», «All you need is love» κ.ά.) και συνεχίζουν να βρίσκονται στα χείλη εκατομμυρίων ακροατών σε όλο τον κόσμο ακόμα και σήμερα.

Έτσι και η Καμεράτα, με αυτό το αφιέρωμα, το οποίο είναι μια παραγωγή του Μουσικού και Εκπαιδευτικού Οργανισμού Ελλάδος, βάζει τη σφραγίδα της στο cross over ρεπερτόριο και αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι δεν υπάρχουν σύνορα στη μουσική. Ανταποκρινόμενος στις υψηλές αισθητικές απαιτήσεις του φημισμένου ελληνικού συνόλου, ο Νίκος Πλατύραχος, μέσα από τη δική του ενορχηστρωτική εκδοχή, παραμένει πιστός στο γράμμα των «Σκαθαριών», διατηρώντας το μοναδικό ύφος και τη δυναμική των τραγουδιών τους, προσδίδοντάς τους, ταυτόχρονα, έναν πλούσιο συμφωνικό ήχο και ενισχύοντας τη διαχρονικότητά τους.

Πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης»: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη – Αθήνα, τηλ.: 210 7282000. Τιμές εισιτηρίων: διακεκριμένη ζώνη: 40 ευρώ, ζώνη Α΄: 28 ευρώ, ζώνη Β΄: 20 ευρώ, ζώνη Γ΄: 11 ευρώ, ειδικές τιμές: πολύτεκνοι – άτομα άνω των 65 ετών: 8,50 ευρώ, φοιτητές – νέοι – άνεργοι – ΑΜΕΑ: 6,50 ευρώ.

Facebook Comments