Η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρωζώνη θα κλιμακωθεί, καμία πλευρά δεν θα υποχωρήσει και η χώρα θα χρεοκοπήσει, αναφέρει σε σημερινό άρθρο της η Telegraph.

«Ήρθε η ώρα για την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ, να κηρύξει χρεοκοπία και να προχωρήσει παρακάτω» λέει ο αρθρογράφος Allister Heath, αν και όπως υποστηρίζει «τα γράφω αυτά με βαριά καρδιά γιατί οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις για τον μέσο Έλληνα θα είναι καταστροφικές, ωστόσο δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σοβαρολογεί για τα περί αλλαγής καις απλά δεν θα πληρώσει τα χρέη της χώρας ούτε θα τηρήσει τις διεθνείς συμφωνίες. Και η Γερμανία όμως σοβαρολογεί εξίσου για τη μη αποδοχή της διαγραφής του χρέους. Μια γερμανική δημοσκόπηση έδειξε ότι το 43% των Γερμανών δεν επιθυμεί διαπραγμάτευση για διαγραφή χρέους ή μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής του χρέους. Τη μη αποδοχή της διαγραφής επισήμανε και ο Γιούνκερ. Καμιά πλευρά δεν φαίνεται ότι θα κάνει πίσω κι αυτό θα κάνει τη στάση πληρωμών σχεδόν αναπόφευκτη».

«Δυστυχώς, ο Αλέξης Τσίπρας, ο νέος πρωθυπουργός, είναι ένας απατηλός σοσιαλιστής», αναφέρει το άρθρο. «Δεν θέλει την ιδιωτικοποίηση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων και ηγείται ενός κόμματος που δεν δέχεται την οικονομική πραγματικότητα. Αλλά ακόμα κι αν το αναλυτικό πλαίσιο του είναι εντελώς λάθος, ορισμένα από τα συμπεράσματά του είναι πραγματικά σωστά. Οι Έλληνες έχουν υποφέρει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, και κάτι πρέπει να αλλάξει. Το πρόβλημα είναι ότι ο τρόπος Τσίπρα θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε καταστροφή μακροπρόθεσμα».

Facebook Comments