«Μεγάλο κίνδυνο» οι «υψηλού ρίσκου και παρατεταμένες» διαπραγματεύσεις μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικα να χτυπήσουν την ελληνική οικονομία, στραγγαλίζοντας την εμπιστοσύνη και πλήττοντας τη ρευστότητα στην αγορά, διαπιστώνει σε νέα ανάλυσή του ο οίκος αξιολόγησης Fitch.

Ο οίκος παραμένει μεν πιστός στην εκτίμησή του ότι η Αθήνα και η τριμερής θα καταλήξουν τελικά σε κάποια συμφωνία, καθότι υπάρχουν «ισχυρά θέλγητρα για συμβιβασμό και από τις δύο πλευρές», όμως προειδοποιεί πως – υπό τις παρούσες συνθήκες – «ο δρόμος των διαπραγματεύσεων είναι πολύ αβέβαιος».

Η Fitch στέκεται στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξει τους Ανεξάρτητους Έλληνες ως κυβερνητικό εταίρο, υπογραμμίζοντας πως η εν λόγω κίνηση αποτελεί «σινιάλο μιας συγκρουσιακής προσέγγισης» στις επαφές με τους πιστωτές.

Προειδοποιεί μάλιστα πως η κίνηση της νέας κυβέρνησης να ακυρώσει ή να αναβάλει μεταρρυθμίσεις που είχαν ήδη συμφωνηθεί «μπορεί να προκαλέσει απόσταση με την τρόικα».

Υπενθυμίζεται πως τη Πέμπτη η Fitch έδωσε ουσιαστικά προθεσμία στη νέα κυβέρνηση ως τις 15 Μαρτίου προκειμένου να πραγματοποιήσει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, προειδοποιώντας πως διαφορετικά θα υπάρξει υποβάθμισης του αξιόχρεου της χώρας μας

Facebook Comments