Η ανάκαμψη στις τιμές του πετρελαίου από τα πρόσφατα χαμηλά λειτούργησε θετικά για τις αγορές, με τη Wall Street να κλείνει σε θετικό πρόσημο και τον S&P500 να καταγράφει κέρδη +1.4%.

Το θετικό κλίμα συνεχίστηκε και στη συνεδρίαση της Ασίας, με τα χρηματιστήρια να βρίσκουν στήριξη κυρίως στις μετοχές του τομέα ενέργειας. Στη Ν.Ζηλανδία το νόμισμα κινήθηκε ανοδικά παρά την αστοχία στο ποσοστό ανεργίας που ανακοινώθηκε στο 5,7% έναντι εκτιμήσεων για 5,3%, καθώς ταυτόχρονα σημειώθηκε αύξηση στο ποσοστό συμμετοχής στην αγορά εργασίας. Επίσης ο επικεφαλής της RBNZ επανέλαβε τις πρόσφατες δηλώσεις του, κάτι που η αγορά εξέλαβε ως λιγότερο χαλαρό απ’ ότι αναμενόταν.
 
-Το AUD επέστρεψε στα επίπεδα που είχε πριν την ανακοίνωση για μείωση επιτοκίων από την RBA.
-O Kocherlakota της Fed υποστήριξε ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να αναβάλει την πρώτη αύξηση επιτοκίων για φέτος και ταυτόχρονα θα πρέπει να επανεξετάσει συνέχιση του QE αν ο πληθωρισμός δεν επιστρέψει στα επιθυμητά επίπεδα.
-Αντιθέσεις φαίνεται να έχει η ΕΚΤ στις προτάσεις της Ελλάδας σχετικά με το χρέος.
 
Ανάλυση αγοράς

EUR/USD – 04.02

Το ευρώ κατέγραψε μια θεαματική συνεδρίαση χθες, βρίσκοντας στήριξη και στις απώλειες που κατέγραψε ο δείκτης του δολαρίου. Η ισοτιμία δοκίμασε και τα επίπεδα του 1,1500 τα οποία όμως δεν κατάφερε να διατηρήσει, παραμένει όμως σε κρίσισμα επίπεδα. Η μεταβλητότητα της ισοτιμίας αναμένεται να είναι αυξημένη όσο συνεχίζονται οι συνομιλίες σχετικά με το ελληνικό χρέος. Οι βραχυπρόθεσμες ανοδικές πιέσεις θα μπορούσαν να δοκιμάσουν εκ νέου τα επίπεδα του 1,1500 με στόχο μια νέα δοκιμασία προς τα 1,1540 ενώ θα χρειαστεί διάσπαση κάτω από τα 1,1420 όπου διαμορφώνεται και ο ΜΟ 20 ημερών προκειμένου να επιστρέψει η δυναμική των πωλητών με στόχο τα 1,1365.
 

Στηρίξεις    Αντιστάσεις
1,1420        1,1540
1,1365        1,1575
1,1305        1,1650
 

Facebook Comments