Προβάδισμα 14,1 μονάδων στην εκτίμηση ψήφου έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό (παντα στην εκτίμηση ψήφου) 36,7% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα με ποσοστό 9,9% αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής και ακολουθούν με 8% η Χρυσή Αυγή, με 6,8% το ΚΚΕ, ενώ η Ενωση Κεντρώων συγκεντρώνει 3,2%.

Οι ΑΝΕΛ κινούνται στο 2%, στο 2,8% η «Ελληνική Λύση» με τα υπόλοιπα κόμματα να βρίσκονται κάτω από το 2%.
Με βάση τα ποσοστά αυτά η ΝΔ κινείται σε τροχιά αυτοδυναμίας, με την κυβέρνηση να σημειώνει σημαντικές απώλειες λόγω της συμφωνιας για το Σκοπιανό.

Η φιέστα του Ζαππείου με τη γραβάτα του πρωθυπουργού δεν φαίνεται να έπεισε τους πολίτες οι οποίοι σε ποσοστό 75% αξιολογούν αρνητικά το συνολικό έργο της κυβέρνησης και σε ποσοστό 73% αξιολογούν επίσης αρνητικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Η εικόνα των Ελλήνων για την οικονομική κατάσταση της χώρας εξακολουθεί να παραμένει απαισιόδοξη,τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και για τη χώρα συνολικά.

Σε ό,τι αφορά στην συμφωνία των Πρεσπών το 83% των πολιτών την αξιολογούν αρνητικά και μόνον το 14% την αξιολογούν θετικά.

Το 38% είναι υπέρ των πρόωρων εκλογών. Το 31% θεωρεί σκόπιμη την εξάντληση της τετραετίας από την παρούσα κυβέρνηση, ενώ το 24% επιθυμεί τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με αλλαγή πρωθυπουργού.

Στα σημαντικότερα ποβλήμτα της χώρας το οικονομικό έρχεται πρώτο με δεύτερη την ανεργία και τρίτο το πολιτικόσύστημα γενικότερα.

Facebook Comments