Ο φορέας πολιτικού προβληματισμού Ρ.ΕΥ.Μ.Α. «Ριζοσπαστική Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση και Ανασυγκρότηση» αποτελεί μία πρωτοβουλία πολιτών από όλο το φάσμα της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής του τόπου, που δημιουργήθηκε για να προτείνει και να αναδείξει τρόπους αντιμετώπισης των πολυποίκιλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την προκλητική στάση της γειτονικής χώρας διοργανώνουμε εκδήλωση στην Αθήνα με θέμα «Η ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΗΛΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Ιουλίου, στις 18:30, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών – αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας», Βασ. Κων/νου 48.

Εισαγωγική ομιλία θα κάνει ο κ. Αθανάσιος Σκορδάς, Πρόεδρος του Ρ.ΕΥ.Μ.Α.τος,  πρ. Υφυπουργός και Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε.Γ.Ε.

Ποια είναι η θέση της Ελλάδας στο νέο γεωπολιτικό περιβάλλον; Αντιμετωπίζεται ο νέο-οθωμανισμός με στρατιωτική ισχύ; Κινδυνεύει ο Ελληνισμός από το νέο-οθωμανισμό; Θα εφαρμοστεί η συμφωνία με την ΠΓΔΜ ή μπορεί να ματαιωθεί; Έχει επίπτωση στα ελληνικά προϊόντα που είναι Π.Ο.Π. ή έχουν διακριτικό τίτλο Μακεδονικός; Πώς θα κάνουμε την πατρίδα μας ασφαλή και ακέραια;

Απαντήσεις δίνουν : ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου και πρ. Υπουργός κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο στρατηγός ε.α. και Επίτιμος Αρχηγός Γ.Ε.Σ. κ. Κωνσταντίνος Γκίνης, ο αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου κ. Άγγελος Συρίγος, και ο Γενικός Γραμματέας του Ρ.ΕΥ.Μ.Α.τος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΛΑΜΠΟΚΕΜ και πρ. Ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Αγγελάκας.

Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Διαμαντής Σεϊτανίδης.

 

Facebook Comments