Με μια τεράστια έκπληξη, και ανατρέποντας τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας θα είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος, πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας.

Με μονομερείς ενέργειες, όπως η κατάθεση νομοσχεδίων στα οποία αντιδρά η τρόικα, απαντά η κυβέρνηση απαντώντας στο τελεσίγραφο των εταίρων στο Eurogroup. Όπως διεμήνυσε την Τρίτη o Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «το λέμε και το εννοούμε, δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω».

«Η δική μας κυβέρνηση δεν δικαιούται να αποδεχθεί και δεν θα αποδεχθεί παραχωρήσεις στις ιδρυτικές άξιες και αρχές της ευρωπαϊκής μας ενότητας. Εμείς σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά να πρωτοτυπήσουμε από άλλους που άλλα έλεγαν προεκλογικά και άλλα έκαναν μετεκλογικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Πάντως, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι σταθερά προσανατολισμένη με καλή πίστη στην επιτυχία της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται στην αρχή ακόμη. «Θέλουμε λύση όχι ρήξη με σκληρή διαπραγμάτευση και αρνούμενοι να υποκύψουμε σε ψυχολογικούς εκβιασμούς, καταλήξαμε την περασμένη εβδομάδα σε κοινή δήλωση που εγκαταλείπει το μνημόνιο» τόνισε, αναφερόμενος στο κείμενο που είχε συμφωνηθεί με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Ο κ. Σοιμπλε έχασε την ψυχραιμία του, εκφράστηκε υποτιμητικά απέναντι στον ελληνικό λαό να του επισημάνω ότι πρέπει να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό να μην λυπάται τους λαούς που σηκώνουν το κεφάλι περήφανα να τους σέβεται, να τους εκτιμά και να τους θαυμάζει» τόνισε δε, εξαπολύοντας επίθεση στον γερμανό υπουργό Οικονομικών. Τόνισε πάντως ότι η γελοιογραφία της Αυγής που τον παρουσιάζει με στολή ναζί, δεν εκφράζει την ελληνική κυβέρνηση.

«Συγκεκριμένοι κύκλοι στην Ευρωζώνη θέλουν να υπονομεύσουν την ελληνική κυβέρνηση παίζοντας με το μέλλον της Ευρωζώνης» είπε. 

Facebook Comments