Αν και οι τελευταίες πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν από χθες το βράδυ τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για πρόταση επέκτασης του προγράμματος από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, όλα δείχνουν ότι και η ΕΚΤ είναι πιθανό να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Η σημερινή συνεδρίαση θα αποφασίσει σχετικά με το αν οι ελληνικές τράπεζες θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στον ELA ή όχι. Πρόκειται για μια ξεκάθαρα πολιτική παρέμβαση της ΕΚΤ και αυτό είναι και το ερωτηματικό σχετικά με τη σημερινή της απόφαση. Πάντως, οι περισσότερες απόψεις λένε ότι η ΕΚΤ δε θα τραβήξει το χαλί των ελληνικών τραπεζών σήμερα, αλλά θα προειδοποιήσει ότι θα το κάνει αυτόματα αν μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν υπάρξει κάποια συμφωνία.

  • Σύμφωνα με τον Kuroda της BoJ, η ιαπωνική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται σταθερά.
  • Αν χρειαστεί να υπάρξει και νέα χαλάρωση προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για τον πληθωρισμό, η BoJ θα πράξει αναλόγως.
  • Χθες, ο Jordan της SNB δήλωσε ότι το φράγκο παραμένει εξαιρετικά ισχυρό.
  • Ισχυρότατες διακυμάνσεις για το πετρέλαιο που βρέθηκε από τα $53,30 στα $50,80 και στα $54,15 σε λιγότερο από πέντε ώρες.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο (#CLH5) – Άνοιγμα: 52,72 Υψηλό: 54,12 Χαμηλό: 50,79 Κλείσιμο: 53,21

Ο μαύρος χρυσός πραγματοποίησε μια συνεδρίαση με πολύ μεγάλες διακυμάνσεις, γεγονός που είναι χαρακτηριστικό των κεφαλαίων που συμμετέχουν αυτή τη στιγμή. Ο τεράστιος όγκος εισροών, δε μπορεί να συγκρατήσει τις τιμές και ως εκ τούτου οι traders μεγάλων trading desks αναγκάζονται να «αδειάζουν» βίαια την αγορά για να δημιουργήσουν καλύτερες προϋποθέσεις εισόδου. Η πλάγια τάση βρίσκεται σε ισχύ αν και χθες επιχειρήθηκε ανοδική διάσπαση των $54,00. Η τεχνική εικόνα είναι ιδιαίτερα θετική και για σήμερα θα αποφύγουμε οποιαδήποτε προσπάθεια πώλησης στην περιοχή των $5350-$54,00 και θα τοποθετηθούμε είτε με νέα διάσπαση των $54,00 είτε μια νέα πτωτική κίνηση. Ο στόχος για το πετρέλαιο βρίσκεται στην περιοχή $57,00-$59,00.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

52,75                   53,50
52,30                   54,15
51,50                   54,80
50,80                   55,40

Facebook Comments