Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) διέψευσε το δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, ότι θα ήθελε την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων για τη συγκράτηση της εκροής καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με το Reuters, ως απάντηση στο δημοσίευμα τη FAZ, η οποία επικαλείτο πηγές του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Ευρωζώνης, η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι το θέμα δεν απασχόλησε τη διοικούσα επιτροπή της.

«Δεν υπήρξε συζήτηση επί κεφαλαιακών ελέγχων στο διοικητικό συμβούλιο», δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΚΤ.

Χθες, η ΕΚΤ ενέκρινε αύξηση της έκτακτης χρηματοδότησης προς τις ελληνικές τράπεζες, στο πλαίσιο του ELA, στα 68,3 δισ. ευρώ.

Νωρίτερα:

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θέλει η Ελλάδα να επιβάλει περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας FAZ.

«Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ και ο εποπτικός μηχανισμός της ΕΚΤ θα αισθάνονταν πιο άνετα εάν υπήρχαν έλεγχοι [στη ροή] κεφαλαίων για να αποτραπεί η αιμορραγία χρημάτων από τις τράπεζες», φέρεται να δήλωσε αξιωματούχος της ΕΚΤ.

Χθες Τετάρτη, το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωτράπεζας αποφάσισε να παρατείνει κατά δυο εβδομάδες την παροχή έκτακτης ρευστότητας στις συστημικές ελληνικές τράπεζες και να αυξήσει τα διαθέσιμα κεφάλαια, αλλά μόλις κατά 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ.
 

Το δημοσίευμα δεν κατονομάζει τις πηγές του.

Facebook Comments