Σύμφωνα με τις ειδήσεις από το μέτωπο της ΕΕ, ο Schaeuble ζήτησε από τη γερμανική Βουλή να εγκρίνει την παράταση των 4 μηνών που ζήτησε η Ελλάδα, καθώς υπάρχουν δεσμεύσεις ότι οι υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί θα τηρηθούν στο ακέραιο.

Την ίδια στιγμή, αισιόδοξα παραμένουν και τα στελέχη της ΕΕ, ότι η λίστα με τα μέτρα που θα λάβουν σήμερα από το ελληνικό ΥΠΟΙΚ, δε θα έχει εκπλήξεις και ότι η έγκρισή της θα είναι μια τυπική διαδικασία.

Οι επενδυτές επιθυμούν να ολοκληρωθεί άμεσα το ελληνικό ζήτημα προκειμένου η ηρεμία να επιστρέψει στις αγορές. Το πιθανότερο σενάριο όμως, είναι ότι το ελληνικό πρόβλημα θα επανέλθει και πάλι στο προσκήνιο μέχρι το καλοκαίρι.

  • Χθες υπήρξε φημολογία ότι ο ΟΠΕΚ προσανατολίζεται σε ένα έκτακτο meeting εξαιτίας των επίμονα χαμηλών τιμών. Λίγο αργότερα, η φήμη διαψεύστηκε.
  • Το πετρέλαιο θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται με έντονες διακυμάνσεις.
  • Χωρίς κανένα επενδυτικό ενδιαφέρον συνεχίζει να διαπραγματεύεται το EUR/USD.
  • Συνεχώς υψηλότερα επίπεδα καταγράφουν οι χρηματιστηριακές αγορές.

Ανάλυση αγοράς

DAX (#FDXH5) – Άνοιγμα: 11.130 Υψηλό: 11.158 Χαμηλό: 11.069 Κλείσιμο: 11.121

Ο γερμανικός δείκτης συνεχίζει να καταγράφει ιστορικά υψηλά έχοντας καταφέρει να παραμείνει πάνω από τις 11.000 μονάδες. Οι θετικές εξελίξεις γύρω από την Ελλάδα και το QE που θα ξεκινήσει από τις αρχές Μαρτίου, οδηγούν τις μετοχές σε συνεχώς υψηλότερα επίπεδα και δημιουργούν μια ζώνη ασφάλειας γύρω από την πιθανότητα μιας έντονης πτώσης στις μετοχές. Σε κάθε περίπτωση, οι ενδείξεις γύρω από την τελευταία άνοδο είναι ιδιαίτερα ακραίες και βραχυπρόθεσμα αυτό δεν είναι θετικό. Παρόλα αυτά όμως, μια διορθωτική κίνηση δε μπορεί να ξεκινήσει όσο ο DAX καταφέρνει να παραμείνει πάνω από τις 10.960 μονάδες.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

10.960                 11.200
10.900                 11.260
10.840                 11.340
10.770                 11.410

Facebook Comments