Ευθύνες ακόμη και στον ΣΥΡΙΖΑ για τη μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, καταλόγισε ο βουλευτής του κόμματος και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο Θέμα 104,6.

Όπως είπε υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες στην ηγεσία του υπ. Οικονομικών από το 2010 έως σήμερα για τη μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ και άλλων λιστών για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

“Μακάρι κάποια στιγμή να γίνει ένας ήρεμος και ουσιαστικός διάλογος και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους έχουν διατελέσει από τότε μέχρι σήμερα σε θέσεις ευθύνης στο υπουργείο Οικονομικών. Από το 2010 που ήρθε στην Ελλάδα η Λίστα Λαγκάρντ μέχρι σήμερα, πρέπει να αποδοθούν οι βαρύτατες πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν, σε υπηρεσιακά, σε πολιτικά και σε άλλα στελέχη για την αξιοποίηση των λιστών”. Σχολιάζοντας ο πρώην υπουργός τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ είπε: “έχουμε κάνει πολλά σαν κυβέρνηση στην αξιοποίηση των λιστών. Δεν λέω ότι έγιναν τέλεια, υπάρχουν ευθύνες και δικές μου (…) αλλά κάναμε περισσότερα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις”.

 

Facebook Comments