Πίνακας του Πικάσο, που είχε δηλωθεί η κλοπή του το 2001 από το Κέντρο Ζορζ Πομπιντού στο Παρίσι, βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου είχε σταλεί ως δώρο Χριστουγέννων, ανακοίνωσαν οι δικαστικές αρχές της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η αξία του πίνακα, που είναι φιλοτεχνημένος το 1911,  υπολογίζεται σε 30 εκατομμύρια ευρώ. Ο μικρός καμβάς από λάδι που έχει αναλογίες 33 εκατοστά επί 46 εκατοστά και τιτλοφορείται «La Coiffeuse» (Το κομμωτήριο), αναφέρθηκε ως κλεμμένος το 2001, αφού το προσωπικό του Κέντρου Ζορζ Πομπιντού διαπίστωσε ότι είχε εξαφανιστεί από το χώρο όπου φυλασσόταν.

Ο πίνακας έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Βέλγιο, στις 17 Δεκεμβρίου, ενώ οι αρχές αρχικά είχαν κρίνει – λόγω της κάρτας που τον συνόδευε με την ευχή «Καλά Χριστούγεννα» και παραλήπτη ένα πρόσωπο με το όνομα «Ρόμπερτ» – ότι ήταν ένα δώρο χωρίς αξία, δήλωσε η Εισαγγελέας Λορέτα Λιντς. Ο πίνακας κατασχέθηκε από τις αμερικανικές τελωνειακές αρχές. Καθώς είναι μέρος της συλλογής του Εθνικού Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης στο Παρίσι αναμένεται να επιστραφεί στις γαλλικές αρχές.

Facebook Comments