«Αν κάποιος νομίζει ότι είναι καλό για την παράταξη ή για τη χώρα θα θέσει θέμα προέδρου να το πει τώρα και να πάρει την ευθύνη και να κινήσει τις καταστατικές διαδικασίες. Εγώ δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση μου, αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τη μάχη σε τέτοια δύσκολη στιγμή».

Τα παραπάνω ανέφερε από το βήμα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ο πρόεδρος τηςΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Όπως είπε, «επειδή η παράταξη θα κληθεί να παίξει πρωτόγνωρους ρόλους θέλω να είμαστε ενωμένοι και να τελειώνουμε με την όποια εσωστρέφεια σήμερα. Όχι να την αφήσουμε να υφέρπει, γιατί θα κάνουμε το μεγαλύτερο δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, απέρριψε την εκδοχή σύγκλησης έκτακτου συνεδρίου της ΝΔ και πρόσθεσε ότι θα συγκαλέσει την Εθνική Συνδιάσκεψη.

Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σκέφθηκα το έκτακτο συνέδριο. Αυτό, όμως, θα το εμφάνιζαν και θα το μετέτρεπαν σε σύμπτωμα μέγιστης εσωστρέφειας για την παράταξή μας. Και θα εκμεταλλεύονταν και την παραμικρή δήλωση οποιουδήποτε στελέχους για να δείξουν την παράταξη ως σπαρασσόμενη σε κρίσιμες ώρες. Αντίθετα θα ανακοινώσω Εθνική Συνδιάσκεψη προκειμένου να υπάρξει ένας ευρύτατος διάλογος στη βάση για την επικαιροποίηση της ιδεολογικής μας ταυτότητας».

Αλλαγές στη λειτουργία του κόμματος

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε επίσης δύο αλλαγές στη λειτουργία του κόμματος: Είπε ότι θα δημιουργήσει ένα άτυπο 15μελές συμβουλευτικό όργανο που θα λειτουργεί σαν συμβουλευτικό όργανο του προέδρου και θα συνέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και θα θεσμοθετηθεί στο επόμενο τακτικό συνέδριο. Σε αυτό θα συμμετέχουν οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, ο γραμματέας του κόμματος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ο εκπρόσωπος του κόμματος καθώς και τρεις βουλευτές που θα εκλέξει απευθείας η ΚΟ. Επίσης θα συμμετέχουν δύο μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που θα επιλεγούν από τον πρόεδρο και δύο σύμβουλοί του.

 

Facebook Comments