Η σύγχυση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ γύρω από τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία εξακολουθεί να προκαλεί προβληματισμό στην Ουάσινγκτον με το Κογκρέσο να πράττει κάτι σπάνιο: την ανάληψη ενοποιημένης δράσης, σχολιάζει το CNN.

Η Γερουσία ψήφισε ομόφωνα πρόταση που είναι αντίθετη με την αποστολή Αμερικανών αξιωματούχων στη Ρωσία για ν’ ανακριθούν. Παράλληλα, δεν έχει διευκρινιστεί αν οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο θα προχωρήσουν στην ανάληψη κάποιας νομοθετικής πρωτοβουλίας και δεν θα περιοριστούν σε μία μη δεσμευτική πρόταση.

Η ψηφοφορία (98-0) έγινε μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι τώρα διαφωνεί με την πρόταση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με την ανάκριση από τις ρωσικές αρχές του πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ Μάικλ ΜακΦούλ κι άλλων. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, μέχρι χθες το απόγευμα εξέταζε ένα σχετικό ενδεχόμενο για την ανάκριση των Αμερικανών διπλωματών.

Η ψηφοφορία αποτέλεσε σπάνιο δείγμα ενότητας της Γερουσίας, στο γενικότερο πολιτικό περιβάλλον της σύγχυσης για τις σχέσεις με τη Ρωσία που προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου Τραμπ μετά το Ελσίνκι.

Facebook Comments