Ο Μάριο Ντράγκι προειδοποίησε τη Δευτέρα τον Γιάνη Βαρουφάκη στις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει κρίσιμη κατάσταση, και αν όντως επιθυμεί oιαδήποτε βοήθεια, θα πρέπει να επιτραπεί στους εκπροσώπους της Ευρωζώνης να επιστρέψουν στην Αθήνα, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους που δεν κατονομάζονται.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, ο επικεφαλής της ΕΚΤ προειδοποίησε ότι με τις χρηματοπιστωτικές αγορές κλειστές για την Ελλάδα και τις (ελληνικές) τράπεζες υπό ασφυκτικό έλεγχο, το ελληνικό δημόσιο ταμείο θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κρίση ρευστότητας σε μια, δύο ή τρεις εβδομάδες.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο κ. Ντράγκι είπε στον κ. Βαρουφάκη ότι είναι αναγκαίο να εξεταστούν τα οικονομικά στοιχεία της κυβέρνησης με στόχο την καταγραφή των ελλειμμάτων. Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και οι εκπρόσωποι της Κομισιόν και του ΔΝΤ.

Σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις ενός εκ των αξιωματούχων, υπό την πίεση του προέδρου της ΕΚΤ, ο κ. Βαρουφάκης διευκρίνισε ότι η ιδέα πως η Αθήνα δεν επιθυμεί την επιστροφή των εκπροσώπων της τρόικας οφείλεται σε παρεξήγηση.

Η στιχομυθία Ντράγκι – Βαρουφάκη:

Ντράγκι: -Μπορούν να αρχίσουν σύντομα; (σ.σ τα τεχνικά κλιμάκια)
Βαρουφάκης: -Συμφωνώ
-Την Τετάρτη; ρώτησε ο πρόεδρος της ΕΚΤ και η συμφωνία έκλεισε.

Εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του κ. Βαρουφάκη, με τους οποίους επικοινώνησε το πρακτορείο Bloomberg, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Facebook Comments