«Θα στηρίξουμε την Ελλάδα μετά την εκπνοή του προγράμματος» τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τη λήξη του δεύτερου γύρου της συνεδρίασης της ευρωομάδας που πραγματοποιήθηκε χωρίς τον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Θα πάρουμε περαιτέρω μέτρα για την ενίσχυση των οικονομιών της ευρωζώνης. Για την εκπνοή του προγράμματος χωρίς προοπτική παράτασης η ελληνική κυβέρνηση θα χρειαστεί κάποιες αποφάσεις, οι θεσμοί είναι έτοιμοι να προσφέρουν βοήθεια» σημείωσε.

«Η ξεκάθαρη στάση της ελληνικής κυβέρνησης οδηγεί και σε δική μας ξεκάθαρη θέση» διεμήνυσε ωστόσο ο Ολλανδός υπουργός.

«Δεν είναι οι θεσμοί που αποχώρησαν από τις συνομιλίες, αλλά οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, η κυβέρνηση είπε ‘όχι’ στις προτάσεις όχι οι θεσμοί… Αν η κυβέρνηση ακολουθήσει το ίδιο μονοπάτι το πρόγραμμα θα εκπνεύσει» σημείωσε ωστόσο, απαντώντας στον έλληνα υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ διευκρίνισε ότι στο δεύτερο γύρο του Eurogroup συζητήθηκε η επικείμενη εκπνοή του ελληνικού προγράμματος και οι επιπτώσεις του. «Συζητήσαμε και δηλώσαμε την ισχυρή αποφασιστικότητά μας να ενισχύσουμε την ευρωζωνη, στα πλαίσια που έχουν τεθεί… Είμαστε σε μια πολύ ισχυρότερη κατάσταση παρά πριν την κρίση» τόνισε. 

Facebook Comments