Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, δήλωσε  πως η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή αργά το βράδυ της Κυριακής μέτρων περιορισμού της κεφαλαιακής κίνησης και το κλείσιμο των τραπεζών τη Δευτέρα.

Αυτή την ώρα στο Μάξιμου συνεδριάζουν ο πρωθυπουργός με τον Γιάννη Δραγασάκη και τον Γιάννη Βαρουφάκη, αναμένοντας τις αποφάσεις από το ΔΣ της ΕΚΤ σχετικά με την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες. 

Εν τω μεταξύ, σε επιφυλακή βρίσκονται τα τραπεζικά επιτελεία, ενόψει των αποφάσεων του ΔΣ της ΕΚΤ, το οποίο, σύμφωνα με το Reuters αναμένεται να αυξήσει το κούρεμα στις εγγυήσεις των ελληνικών τραπεζων, περιορίζοντας τη ρευστότητα στην ελληνική οικονομία.

Αυτή την ώρα, οι 4 συστημικές τράπεζες έχουν συγκαλέσει εκτάκτως όλα τα εταιρικά τους όργανα προκείμενου να εκτιμήσουν την κατάσταση, ενώ για το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του συμβουλίου συστημικής ευσταθείας, υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς και σύσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζων με στόχο να εκτιμηθεί η κατάσταση ενόψει της Δευτέρας, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά, ακόμα και της κήρυξης τραπεζικής αργίας για τη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα από το Παρίσι, ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς ανέφερε πως «αμφιβάλλει ότι η ΕΚΤ θα σταματήσει την υποστήριξη στις ελληνικές τράπεζες».

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «υπάρχει πραγματικό ρίσκο να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη». Σε τέτοια περίπτωση, «οι Έλληνες θα υπέφεραν περισσότερο από όλους» είπε ο κ. Βαλς, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
 

Facebook Comments