Η  μαθηματική λογική, επιτάσσει την μονοσήμαντη απάντηση σε κάθε συγκεκριμένο ερώτημα. Η λοιπή ανθρώπινη λογική, ως εκ της φύσεως του ανθρώπινου νου, επιτρέπει πολλαπλές απαντήσεις στο ίδιο ερώτημα. Η πολιτική λογική, όμως, προβλέπει, αρκετές φορές, την ίδια απάντηση ανεξαρτήτως ερωτήματος….!

Στο επερχόμενο δημοψήφισμα, στο χρόνο που γίνεται, επι ανυπάρκτου ουσίας ερωτήματος, κάθε απάντηση, επιδέχεται μίας μόνον (προβλέψιμης και επιθυμητής) απαντήσεως:

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ.

Αυτός είναι ο αληθής σκοπός του δημοψηφίσματος. Να μην δοθεί καμμία έγκαιρη απάντηση της Συντεταγμένης Πολιτείας στα επείγοντα ερωτήματα που της ετέθησαν από τους δανειστές της, προ τετραμήνου! Η απάντηση, ΝΑΙ ή ΟΧΙ, αποτελεί στην ουσία της, άρνηση εγκαίρου απαντήσεως, εσκεμμένη απώλεια χρόνου.  Αυτή είναι η μόνη επιδίωξη του δημοψηφίσματος. Με τόσες αυθαίρετες ερμημείες, άλλωστε, κάθε απάντηση δεν υπόκειται στην μαθηματική λογική, οπότε ως πολυσήμαντης ερμηνείας, στερείται και σημασίας.

Ο σκοπός του δημοψηφίσματος ειναι η περαιτέρω απώλεια χρόνου και η άρνηση απαντήσεως. Το δημοψήφισμα δεν θα προσδώσει κατεύθυνση στην κυβέρνηση, διότι το ΝΑΙ επί προτάσεως που δεν υφίσταται, δεν μπορεί να οδηγήσει σε αποδοχή και εφαρμογή της, ενώ το ΟΧΙ, είναι επίσης άνευ αντικειμένου επί ανυπάρκτου προτάσεως.  Τόσον  το  ΟΧΙ όσο και το ΝΑΙ, δεν θα παράξουν το οιοδήποτε (πολιτικό) αποτέλεσμα.

Από την Τρίτη τα μεσάνυκτα, όμως, ένα άλλο απτό αποτέλεσμα για τη χώρα μας θα είναι το κυρίαρχο δεδομένο. Από σήμερα, αλλά και από την Τρίτη το απόγευμα, 9.000.000 πολίτες έχουν δικαίωμα καθημερινώς να προβαίνουν σε αναλήψεις 60 ΕΥΡΩ ημερησίως, ήτοι ΕΥΡΩ 540.000.000 (θεωρώντας ότι ουδείς διαθέτει πέραν του ενός τραπεζικού λογαριασμού…). Εως την έκβαση του αποτελέσματος, όσο η -για τον απλό πολίτη- δήθεν αμφιβολη έκβαση του δημοψηφίσματος κορυφώνεται, αυτή η τάση μπορεί να οδηγήσει σε συνολικές αναλήψεις εξ ΕΥΡΩ 3.240.000.000.

Με αυτό το ενδεχόμενο, σε μία πενθήμερη περίοδο τραπεζιτικής μοναξιάς για τη χώρα μας, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα στερείται της οιασδήποτε σημασίας, έστω και εάν οι αδαείς πολίτες αναμένουν από αυτό κάποια πολιτική επιροή, ή ελπίδα. Ουδείς τους εξηγεί ότι την επομένη του δημοψηφίσματος ΕΥΡΩ 3.240.000.000 ίσως έχουν μονίμως απολεσθεί και ο ιδιωτικός τομέας, ματαίως θα τα αναζητεί. Ουδείς ενδιαφέρεται να ενημερώσει ότι, σε περίπτωση ενός «υπερήφανου» ΟΧΙ, τα χρήματα αυτά δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην πηγή τους, όπως τόσα άλλα…. Ουδείς αναλογίζεται ότι ακόμη και στην περίπτωση ενός «υποτακτικού» ΝΑΙ, εξ ίσου δεν θα αποφευχθούν τα άμεσα δημοσιονομικά μέτρα, που ήδη είναι κατα βάσιν γνωστά και θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερες απώλειες.

Επομένως, ποία λογική, εκ των τριών ανωτέρω, πρέπει να πρυτανεύσει;

Η αδιανόητη, έως σήμερα, με το απλό όνομα ΑΠΟΧΗ.

Η μόνη σώφρων επιλογή ενος συνετούς λαού (υπερήφανου, ή υποτακτικού)  πρέπει να είναι ότι ένα δημοψήφισμα, χωρίς το παραμικρό πρακτικό αποτέλεσμα, δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ως εκ τούτου, η αποχή πρέπει να είναι τέτοιας γενικευμένης έκτασης, τόσο συνειδητή και τόσο έκδηλη, ώστε το αποτέλεσμά της να είναι καταλυτικό, συνάμα, όμως, λογικό, με την μόνη εκδοχή της λογικής που είναι, πλέον χρήσιμη. Την αποτελεσματική λογική.

Facebook Comments