Θα ψηφίσω ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα. Πιστεύω ότι το σημαντικότερο έως την Κυριακή αλλά και τη Δευτέρα είναι να διαφυλάξουμε τη συνοχή της κοινωνίας μας, αποφεύγοντας να προσδώσουμε διχαστικό χαρακτήρα στην διαιρετική τομή του ΝΑΙ  και ΟΧΙ, και την Δημοκρατία μας, προαποφασίζοντας ότι θα αποδεχθούμε το αποτέλεσμα του. 

Και τα δύο θα έχουν τύχη εάν εμβαθύνουμε το διάλογο ώστε να “πειστούμε Όλοι ότι οι Άλλοι ήξεραν τι Ψήφισαν”. 

Η πλειοψηφία των υποστηριχτών του ΟΧΙ και του ΝΑΙ δυσκολεύεται να «ακούσει» τα επιχειρήματα των Άλλων. Γι αυτό με ενσυναίσθηση διατυπώνω θέσεις, απόψεις, πεποιθήσεις των υποστηριχτών του ΟΧΙ, στις οποίες πρέπει να κατανοήσουμε και να απαντήσουμε οι υποστηριχτές του ΝΑΙ εμβαθύνοντας το διάλογο και ευελπιστώντας να πείσουμε, αλλά και να πλειοψηφήσει το ΝΑΙ: 

  • ορισμένοι πολίτες πιστεύουν ότι με την “έξοδο από το ΕΥΡΩ” η Χώρα, έστω και με ελάχιστες πιθανότητες, θα έχει μια ευκαιρία να ανασυγκροτήσει την πραγματική οικονομία και συνεπώς να βελτιώσει σταδιακά τα δημοσιονομικά της μεγέθη και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της εφόσον αφενός θα γίνει ανταγωνιστική (υποτίμηση, εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, τουρισμός κλπ)  και αφετέρου θα διαγραφεί μέρος τόσο του εθνικού χρέους όσο και του ιδιωτικού (δάνεια, οφειλές κ.λπ.)
  • ορισμένοι πολίτες πιστεύουν ότι με την “παραμονή στο ΕΥΡΩ” η Χώρα δεν έχει καμία πιθανότητα να ανασυγκροτήσει την πραγματική της οικονομία, αλλά ούτε και να βελτιώσει τα δημοσιονομικά της μεγέθη εφόσον αφενός τα τελευταία πέντε χρόνια δεν τα κατάφερε και αφετέρου η Ε.Ε. δεν δέχεται να “κουρέψει” το χρέος της εκ των προτέρων.
  • ορισμένοι πολίτες πιστεύουν ότι οι Ευρωπαίοι Εταίροι δεν έδειξαν την απαραίτητη αλληλεγγύη και οι παροχές τους, τόσο σε δημοσιονομικό πεδίο (δανεικά) όσο και σε τεχνική βοήθεια (δημοσιονομικοί κανόνες & μέτρα) είχαν ως βασικό στόχο, εάν όχι μοναδικό, την εξασφάλιση δικών τους συμφερόντων και στόχων (διάσωση των τραπεζών τους, των επιχειρήσεών τους, το κέρδος δανεισμού κ.λπ. ) 
  • ορισμένοι πολίτες πιστεύουν ότι οι Ευρωπαίοι Εταίροι ενώ ΜΠΟΡΟΥΝ να παράσχουν βοήθεια και υποστήριξη στην Χώρα  ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ  γιατί πιστεύουν, υπηρετούν και εφαρμόζουν μια πολιτική νεοφιλελεύθερη, μια πολιτική του “ολοκληρωτικού καπιταλισμού” ως προς τα δημοσιονομικά και αντιευρωπαϊκή ως προς την ισόρροπη ανάπτυξη Βορά – Νότου.
  • ορισμένοι πολίτες πιστεύουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση “εξουσιάζεται” από τεχνοκράτες πού υπηρετούν κεφαλαιουχικά συμφέροντα αγνοώντας τόσο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και τα Εθνικά Κοινοβούλια. 
  • ορισμένοι πολίτες πιστεύουν ότι το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος θα προσδώσει στην Ελληνική Κυβέρνηση τη δύναμη, την ισχύ και την εξουσία να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους Εταίρους πετυχαίνοντας μια καλύτερη συμφωνία και διαχείριση του εθνικού χρέους, εφόσον η ισχύς και η εξουσία της εκλογής της δεν ήρκεσαν.  
  • ορισμένοι πολίτες πιστεύουν αφενός ότι μια εθνική καταστροφή οδηγεί με βεβαιότητα σε εθνική ανάταση και αφετέρου ότι συνεκτικός ιστός του λαού μας είναι ανά τους αιώνες οι θυσίες του και οι ηρωισμοί του. 

Καθήκον ημών των φιλελεύθερων πολιτών είναι όχι απλώς να ψηφίσουμε ΝΑΙ αλλά να διασώσουμε την συνοχή και την Δημοκρατία. Μπορούμε και προλαβαίνουμε, να πείσουμε και να κερδίσουμε.

Facebook Comments