Στην απόσυρση της τροπολογίας για την κατά 60% αύξηση των μισθών ανώτατων στελεχών των ΔΕΚΟ του ΤΑΙΠΕΔ, προχώρησε η κυβέρνηση μετά την κατακραυγή από κόμματα και πολίτες για την κατάθεσή της εν μέσω εθνικού πένθους για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών της Αττικής.

Η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία επιχειρώντας να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις, επικαλέστηκε “κακή διατύπωση” η οποία δεν ικανοποιεί την κυβέρνηση και γι αυτό θα την επαναφέρει σε καλύτερη μορφή.

Νωρίτερα:

Αυξήσεις έως και 60% θα υπάρξουν στους μισθούς διοικητικών στελεχών συγκεκριμένων ΔΕΚΟ που εποπτεύονται από το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Με την προωθούμενη ρύθμιση οι μισθοί και αποζημιώσεις των προέδρων και των διευθυνόντων και εντεταλμένων συμβούλων των συγκεκριμένων δημόσιων επιχειρήσεων δεν θα δεσμεύονται από το ανώτατο όριο των 4.631 ευρώ αλλά θα καθοριστούν με νέα υπουργική απόφαση και σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούν να ξεπερνούν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Ο μισθός του Προέδρου του Αρείου Πάγου είναι στα 8.314,56 ευρώ, το 90% ισοδυναμεί με μισθό 7.483,10 ευρώ και με τη διάταξη το υπουργείο Οικονομικών αυξάνει τις αποδοχές των εν λόγω διοικητικών στελεχών έως και 60%.

Facebook Comments