«Καμία συγγνώμη και καμία παραίτηση» είναι ο τίτλος σε τηλεγράφημα του Reuters μια ημέρα μετά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου στην οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μαζί με εκείνη της Πυροσβεστικής, χαρακτήρισαν «ενδεδειγμένη» την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στην πυρκαγιά της Δευτέρας αποδίδοντας την τραγωδία στο Μάτι αποκλειστικά στη δράση εμπρηστών και στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

«Τρεις ημέρες μετά το πένθος που κήρυξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, οι αντίπαλοί του πέρασαν στην αντεπίθεση. Η Νέα Δημοκρατία άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μαζί με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, αναφορικά με τον πύρινο εφιάλτη» και στην οποία δεν ακούστηκε ούτε μια συγγνώμη αναφέρει το πρακτορείο.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι «ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έκανε λόγο στην συνέντευξη Τύπου για υποψία εμπρησμού πίσω από την φονική πυρκαγιά της Δευτέρας, που παγίδευσε δεκάδες ανθρώπους στα αυτοκίνητά τους ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν».

«Η αριστερή κυβέρνηση υπερασπίστηκε τον εαυτό της, λέγοντας ότι δεν υπήρχε χρόνος για να γίνουν εκκενώσεις, καθώς η φωτιά εξαπλωνόταν πολύ γρήγορα. Όμως, η πίεση που ασκείται στην κυβέρνηση είναι ολοένα και αυξανόμενη, την ώρα που ο τραγικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο και τα ερωτήματα για το πώς παγιδεύτηκαν οι άνθρωποι να είναι αμείλικτα», αναφέρεται στη συνέχεια.

Αναφορά γίνεται επίσης και στη στάση του πρωθυπουργού. «Ο Τσίπρας δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από την Τρίτη, οπότε και κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα, ενώ ένα υπουργικό συμβούλιο έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Παρασκευής» γράφει ο συντάκτης.

Facebook Comments