Στοιχεία για το περιβάλλον διαπραγμάτευσης της ελληνικής αποστολής στις Βρυξέλλες αποκάλυψε η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών.

H κα Παναρίτη,  μιλώντας σε εκδήλωση του Deree, χαρακτήρισε την Ομάδα των Βρυξελλών «συνονθύλευμα διαφόρων επαγγελματιών με διαφορετική κουλτούρα», ενώ  σημείωσε πως οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ εμφανίζονται οι πιο σκληροί στις διαπραγματεύσεις καθώς όπως είπε είναι σχεδόν «στρατιωτικοποιημένοι».

Τα τεχνικά κλιμάκια της ΕΚΤ αποτελούνται από τραπεζίτες, ενώ αυτά της Κομισιόν είναι, σύμφωνα με την κα Παναρίτη συνονθύλευμα γραφειοκρατών.

Όπως σημείωσε το μέλος της ελληνικής αντιπροσωπίας, η συμπεριφορά προς την ελληνική αποστολή ήταν απαξιωτική επειδή κατά το παρελθόν «δεν είχαμε την τεχνογνωσία να δώσουμε απαντήσεις«, θεωρηθήκαμε δηλαδή «αδιάβαστοι».

Σύμφωνα με την κα Παναρίτη το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2014 δεν θα είναι 1,5% αλλά 0,6%. «Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, υπάρχουν ακόμα και σήμερα περιστατικά που βγαίνουν στην σύνταξη πολύ σύντομα», ανέφερε.

Επίσης η κα Παναρίτη άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο περικοπής των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται. «Είναι ντροπή να βγαίνουν συνταξιούχοι στα 45 και στα 46, υπάρχουν ακόμη και σήμερα συνταξιούχοι στα 45, αυτό πρέπει να σταματήσει», δήλωσε συγκεκριμένα.

Facebook Comments