«Ο Βόλφγκανκ Σόιμπλε λέει ότι η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας, και δεν τής έχει δοθεί λευκή εντολή» τόνισε την Παρασκευή η εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας.

«Στόχος του κ. Σόιμπλε είναι να πορευτεί η Ελλάδα μαζί με την υπόλοιπη ευρωζωνη» πρόσθεσε.

Για τις σχέσεις Σόιμπλε -Βαρουφάκη η εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «ο Γερμανός υπουργός δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Έλληνα ομόλογό του, υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και οι διάφορες τους είναι διάφορες ουσίας».

Σε ό,τι αφορά το διάβημα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, τόνισε ότι αφορούσε μια δήλωση του κ. Σόιμπλε για τον κ. Βαρουφάκη («ανόητα αφελής»), «ήταν ένα μεγάλο βήμα, αλλά δεν είναι κάτι ασυνήθιστο.»

Από την πλευρά του, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε την προειδοποίηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και από τους εταίρους. Όπως υποστήριξε, «το πρόβλημα δεν είναι διμερές, αφορά όλη την ευρωζώνη, και πρέπει να προχωρήσει η αξιολόγηση για να δοθούν στην Ελλάδα οι δόσεις».

Σε ό,τι αφορά την απόφαση για το Ινστιτούτο Γκαίτε και το ενδεχόμενο κατάσχεσής του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι «το Βερολίνο δεν ανησυχεί γιατί προστατεύεται από το διεθνές δίκαιο και τη διαδικασία περί ετεροδικίας.»

Aναφορικά με τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου ότι θα στείλει μετανάστες στη Γερμανία η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η αρμόδια Ελληνίδα υπουργός (σ.σ εννοεί πιθανότατα την αναπληρώτρια υπουργό Μετανάστευσης Τασία Χριστοφιλοπούλου) διαβεβαίωσε το Γερμανό ομόλογό του ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.

 

Facebook Comments