Πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και μετά να εκταμιευτούν οι δόσεις. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Παράλληλα, ο ευρωπαίος αξιοματύχος τονίζει ότι κανένας στην Ευρώπη ή στην Ελλάδα δεν επιθυμεί το Grexit, γεγονός το οποίο αποτελεί μία πολύ καλή βάση για τη διαπραγμάτευση μεταξύ πιστωτών και Αθήνας.

Ερωτώμενος από τη γαλλική εφημερίδα εάν γνωρίζει ποια είναι η κατάσταση στα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας και εάν όντως θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας στη χώρα στα τέλη Μαρτίου ο κ. Ρέγκλινγκ εμφανίζεται αρκετά διστακτικός ως προς το να δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση.

«Δεν έχουμε κάποια ξεκάθαρη ιδέα. Όμως είναι σημαντικό ότι έχει ξεκινήσει η εργασία των τεχνικών κλιμακίων. Την περασμένη εβδομάδα η Αθήνα απέστειλε τα τελευταία στοιχεία για τα έσοδα του Ιανουαρίου και αυτά επιβεβαίωσαν τους φόβους μας: το πρωτογενές πλεόνασμα έχει μειωθεί, ίσως εξαφανίστηκε. Σε ό,τι αφορά τον τομέα των δαπανών η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να εφαρμόσει νέα ανθρωπιστικά μέτρα στο κοινοβούλιο. Θα πρέπει να εξετάσουμε το κόστος αυτών των μέτρων», δήλωσε ο επικεφαλής του EFSF.

Facebook Comments