Παρέμβαση στο θέμα της αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ έκανε σήμερα ο επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναίου, Ευάγγελος Μυτιληναίος (στο διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ μετέχει και η κοινή εταιρεία του ομίλου Μυτιληναίος με τη Motor Oil Hellas M&M Gas), μιλώντας κατά την διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μυτιληναίος δήλωσε: “Είναι παραπλανητική η συζήτηση για το εάν ο αγοραστής της ΔΕΠΑ θα είναι Ρώσος, Αμερικάνος ή Ευρωπαίος. Στην περίπτωση της ΔΕΠΑ πωλείται μια κρατική εταιρεία και ο αγοραστής κληρονομεί ένα μονοπώλιο.

Θέλει λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση. Δεν πωλείται μια εταιρεία στοιχημάτων όπως στην περίπτωση του ΟΠΑΠ. Δεν έχει λοιπόν σημασία το ποιος θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης αλλά σε τι τιμές θα πουλάει το αέριο. Το φυσικό αέριο είναι καύσιμο για την οικονομία και τις επιχειρήσεις, είναι κομμάτι της ελληνικής οικονομίας και της ανταγωνιστικότητας. Και δυστυχώς αυτή τη στιγμή έχουμε το πιο ακριβό αέριο στην Ευρώπη.”

Ο ίδιος διευκρίνισε “ότι η Ελλάδα έχει το ακριβότερο αέριο καθώς οι τιμές αγοράς του αερίου από τους προμηθευτές της ΔΕΠΑ είναι οι υψηλότερες, στην Ευρώπη, τα περιθώρια κέρδους της ΔΕΠΑ είναι επίσης τα υψηλότερα, οι φόροι είναι οι μεγαλύτεροι στην Ε.Ε. ενώ και το κόστος δικτύου είναι πολύ ακριβό.

Ρωτήσαμε στο ΔΕΣΦΑ γιατί οι τιμές του δικτύου είναι τόσο ακριβές και μας απάντησαν ότι πρέπει να έχει καλή κερδοφορία καθώς επίκειται η αποκρατικοποίηση. Αυτή η λογική όμως πνίγει την οικονομία και την ανταγωνιστικότητα για να εισπραχθούν μερικά εκατομμύρια από την αποκρατικοποίηση”, τόνισε στην παρέμβασή του ο κ. Μυτιληναίος.

Facebook Comments