Ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Ελλάδας και των εργοδοτικών φορέων, χωρίς την παρουσία του ΣΕΒ, με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο να δηλώνει ότι «οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή».

Από τη στιγμή που δεν υπήρξε συμφωνία των «κοινωνικών εταίρων» για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ο χρόνος πιέζει ολοένα και περισσότερο, δεδομένου ότι από την ερχόμενη Τετάρτη 15 Μαΐου λήγει η μετενέργεια της ισχύουσας ΕΓΣΣΕ και άλλων 42 κλαδικών συμβάσεων, γεγονός που εκτιμάται ότι θα επιφέρει νέες μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, από 10% έως 20%, με την κατάργηση του επιδόματος γάμου και άλλων επιδομάτων.

 

Με το πέρας της συνάντησης, ο πρόέδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, δήλώσε εργαζόμενοι και εργοδοτικοί φορείς είναι πιο κοντά σε συμφωνία παρά σε διαφωνία ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γ.Καββαθάς εκτίμησε ότι θα υπάρξει νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

 

Σημειώνεται πως σε παλαιότερη δηλώσε του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος είχε αναφέρει πως η «παραδοσιακή» ΕΓΣΕΕ «έχει ξεπεραστεί από τη σημερινή πραγματικότητα», απορρίπτοντας το αίτημα των συνδικάτων για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751,39 ευρώ.


Σημειώνεται πως στη σημερινή συνάντηση της ΓΣΕΕ με τους εργοδότες δεν μετείχε η ΔΑΣ (παράταξη προσκείμενη στο ΠΑΜΕ),που έκανε λόγο για προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα και να τονίζει πως οι δυνάμεις της «δε θα νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους μια συζήτηση που πάνω στο τραπέζι είναι μόνο το πόσα ακόμα θα χάσουν οι εργαζόμενοι».

Facebook Comments