Οι αγορές παραμένουν σε τροχιά ανόδου μετά από τις χθεσινές δηλώσεις του Mario Draghi και κυρίως μετά από την επιβεβαίωση από ΕΚΤ και ΒΟΕ ότι θα προσπαθήσουν να μην χαλαρώσουν περισσότερο τη νομισματική τους πολιτική. Για την Αγγλία, αυτό είναι πιθανόν πιο δύσκολο καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό τους επόμενους 12 μήνες, που δημοσιεύτηκαν σήμερα, αναμένεται αύξηση του πληθωρισμού στο 3,6% από 3,5%. Αυτό καθιστά μια πιθανή νομισματική χαλάρωση δύσκολη.

Όσον αφορά την Ευρωζώνη, για μια ακόμα ημέρα είχαμε αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία για την γερμανική οικονομία. Οι βιομηχανικές παραγγελίες σημείωσαν μηδενική άνοδο τον Ιανουάριο, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο 0,4% και έναντι ανόδου 0,6% το Δεκέμβριο.

Ακόμα, έγινε γνωστό ότι την Πέμπτη στις 14 Μαρτίου, η Μέρκελ και άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες, με τον Mario Draghi.

Το ευρώ και η στερλίνα είναι τα δυο νομίσματα που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών καθώς τις τελευταίες εβδομάδες είχαν δεχθεί ισχυρότατες πιέσεις εξαιτίας της πίστης ότι θα υπάρξει κάποιας μορφής χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ και τη ΒΟΕ.

Πλέον, με τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν χθες, τα δυο αυτά νομίσματα συγκεντρώνουν σημαντικές πιθανότητες για μια καλή ανοδική αντίδραση.

Facebook Comments