Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να κάνει ακριβώς αυτό που δεσμεύτηκε να μην κάνει, σημειώνει η Wall Street Journal σε νέο της άρθρο. Δηλαδή να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης…

 

Το 2013, αναφέρει η εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθούσε να καθησυχάσει τους ευρωπαίους πιστωτές, τις ΗΠΑ και το ΔΝΤ ότι δεν θα οδηγούσε τη χώρα εκτός του ευρώ.

Δύο χρόνια αργότερα ο Έλληνας πρωθυπουργός, πλέον, έχει οδηγήσει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και απειλεί να τη σπρώξει στην έξοδο από το ευρώ.

Η χώρα έχει γίνει η πρώτη ανεπτυγμένη οικονομία που κήρυξε στάση πληρωμών προς το ΔΝΤ. Η Αθήνα απέτυχε να κλείσει μια συμφωνία κι από τότε έχει αναγκαστεί να επιβάλλει οικονομικό… στρατιωτικό νόμο μετά τους περιορισμούς που επέβαλλε η ΕΚΤ στην χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, όπως σημειώνει η εφημερίδα.

Η WSJ στη συνέχεια παραθέτει απόσπασμα από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα το 2013. Τότε, ο κ. Τσίπρας τόνιζε ότι σκοπός του κόμματός του δεν είναι να καταστρέψει την Ευρώπη.

Οπως αναφέρει η WSJ, ο Τσίπρας είχε πέρυσι (το 2012) εντείνει τους φόβους ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να ακρωτηριάσει τη νομισματική ένωση, καθώς ο ίδιος θα προτείνει κήρυξη στάσης πληρωμών.

«Αντί να μάχεται για ένα default, ο κ Τσίπρας λέει τώρα ότι θέλει τις ΗΠΑ και το ΔΝΤ να πιέσουν για μια σημαντική μείωση του ελληνικού χρέους», έγραφε τον Ιανουάριο του 2013 η εφημερίδα.

Facebook Comments