Οι Έλληνες την Κυριακή ψηφίζουν «Ναι» ή «Οχι» σε ένα δημοψήφισμα που θα καθορίσει το μέλλον τους και αν και το ερώτημα είναι απλό, θα οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα από τα εξής δύο κρίσιμα μονοπάτια, σημειώνει το Bloomberg σε νέο βίντεό του.

Τα δύο αυτά μονοπάτια είναι είτε το Grexit είτε ένα νέο πακέτο διάσωσης.

Ιδού τα σενάρια που θα οδηγήσουν σε αυτά τα αποτελέσματα:

Εάν το αποτέλεσμα είναι «Oχι»

1) Ενα «Οχι» μπορεί να οδηγήσει άμεσα σε Grexit

Ωστόσο, όπως σχολιάζει το πρακτορείο, δεν αναμένεται να είναι τόσο απλά τα πράγματα. Οπότε:

2) Ενα «Οχι» στο καλύτερο σενάριο θα οδηγήσει σε νέες διαπραγματεύσεις, ένα ενδιάμεσο deal, εκλογές και μετά ένα νέο πακέτο διάσωσης

3) Ενα «Οχι» το πιο πιθανό ωστόσο είναι να οδηγήσει σε ένα ακόμη ναυάγιο διαπραγματεύσεων, γεγονός που θα οδηγήσει σε Grexit, άρα και νέες εκλογές οι οποίες κάποια στιγμή θα οδηγήσουν σε νέα διάσωση της Ελλάδας

Εάν το αποτέλεσμα είναι «Ναι»

1) Ενα «Ναι» θα οδηγήσει άμεσα σε εκλογές, μετά θα ξεκινήσουν νέες διαπραγματεύσεις με τη νέα κυβέρνηση, οι οποίες και θα καταλήξουν σε ένα νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα.

2) Ενα «Ναι» υπάρχει πιθανότητα ( αλλά καθόλου υψηλή ) να οδηγήσει σε νέες διαπραγματεύσεις της σημερινής κυβέρνησης όπου θα προκύψει ένα ενδιάμεσο deal και το οποίο θα οδηγήσει σε νέο πακέτο διάσωσης.

Ή

3) Ενα «Ναι» θα οδηγήσει σε νέες διαπραγματεύσεις οι οποίες θα καταλήξουν σε ναυάγιο και no deal, γεγονός που θα προκαλέσει την προκήρυξη εκλογών και που θα οδηγήσει είτε σε Grexit είτε σε νέο πακέτο διάσωσης.

Facebook Comments