Σε άρθρο με τη φωτογραφία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και τίτλο «Αυτός είναι ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει τον Γιάνη Βαρουφάκη στο ΥΠ.ΟΙΚ;» η Telegraph αναφέρεται στον Τσακαλώτο, υπενθυμίζοντας τις σπουδές του στην Οξφόρδη, τις πρωτοβουλίες του στις διαπραγματεύσεις τον περασμένο Απρίλιο, μαζί με το ερώτημα «Αλλά, είναι πραγματικά το αποδεκτό πρόσωπο της Αριστερής κυβέρνησης της Αθήνας;».

Την ίδια πληροφορία δίνει και το πρακτορείο Reuters αναφέροντας ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προαλείφεται για τη θέση του νέου ΥΠ.ΟΙΚ.

Με το προφίλ του Τσακαλώτου σε πρώτο πλάνο -γεννήθηκε στο Ρότερνταμ, σπούδασε πολιτικές επιστήμες, φιλοσοφία και οικονομικά, γνωρίζει την αγγλοσαξονική κουλτούρα- το δημοσίευμα θυμίζει ότι ναι μεν, είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μία δεκαετία, ωστόσο είναι περισσότερο ακαδημαϊκός, παρά «επαγγελματίας πολιτικός».

Χαρακτηριστική είναι μία από τις φωτογραφίες του δημοσιεύματος στην Telegraph που φέρει την εξής λεζάντα: «Ο Βαρουφάκης σπρώχτηκε στις σκιές» (Bloomberg)

Facebook Comments