Τις «νέες προτάσεις» της ελληνικής κυβέρνησης περιμένουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης όπως ανακοίνωσε το Eurogroup, πετώντας ξεκάθαρα το μπαλάκι στην Αθήνα για την επίτευξη γρήγορης προόδου στις διαπραγματεύσεις.

Η ευρω-ομάδα θα συνεδριάσει εκτάκτως την Τρίτη, στις 14:00 ώρα Ελλάδος, προκειμένου να εξετάσει «την κατάσταση μετά το δημοψήφισμα», και να προετοιμάσει την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης, που θα ακολουθήσει στις 19:00 το απόγευμα.

Στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται πως το δημοψήφισμα στην Ελλάδα έγινε «μετά την μονομερή αποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης από τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις», σε μια ένδειξη πως οι εταίροι επιρρίπτουν ξεκάθαρα στην ελληνική πλευρά την ευθύνη για το ναυάγιο στις προηγούμενες διαβουλεύσεις.

«Πολύ απογοητευτική (regrettable) για το μέλλον της Ελλάδας» χαρακτήρισε την επικράτηση του ΌΧΙ στο δημοψήφισμα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε το βράδυ της Κυριακής.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε πως «δύσκολα μέτρα και μεταρρυθμίσεις» είναι «αναπόφευκτα» για να επιτευχθεί ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
 

Facebook Comments