Η μεταπολίτευση μετά από 41 χρόνια, έλαβε τέλος, όπως ξεκίνησε, με δημοψήφισμα. Η εγχώρια πολιτική σκηνή δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια. Κάτι το οποίο δημιούργησε και εκτέλεσε με μαεστρία ένας συνομήλικος μου από το πολυκλαδικό Αμπελοκήπων, ο οποίος δεν σπούδασε στο Harvard και στο κολέγιο Αθηνών. 

Το δημοψήφισμα Αυτό εξελίχθηκε τελικά, σε εκτέλεση του παλαιού πολιτικού προσωπικού και στην πολιτικοποιηση των νέων. Πήραν θέση όλοι. 

Στο δια ταύτα. Ο λαός ήταν σαφής. Σας σιχαθήκαμε όλους, αλλά θέλουμε να μείνουμε στο Ευρώ, όχι όμως με οποιοδήποτε κόστος. 
Δεν το αντέχουμε, δεν το θέλουμε, πάση θυσία . 

Προβλέπω αναταραχή λίγων εβδομάδων και τελικά μια πιο ευνοϊκή συμφωνία. Θα ζοριστούμε πολύ και βραχυπρόθεσμα και με ορίζοντα 10ετιας, αλλά θεωρώ σε πιο υγιείς βάσεις. 

Όταν χρωστάς είσαι αδύναμος και εμείς χρωστάμε ως έθνος αιώνες τώρα. 

Ελπίζω δύο πράγματα. Πρώτον να μην υφίσταται λόμπι της δραχμής και δεύτερον να καταλάβουν οι ξένοι ότι δεν είναι προς το συμφέρον τους να μας στραγγαλισουν. 

Θεωρώ ότι o Τσίπρας θα  βγει μπροστά ως πρόσωπο και οι συνιστώσες θα καταρρεύσουν.

Χρειάζεται μια ανασύσταση του κέντρου με συγκερασμό απόψεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιπών.  Νέοι άνθρωποι να βγουν μπροστά, που έχουν κολλήσει ένσημα, μαζί βέβαια με πολιτικούς και “τζάκια “.

Είμαι αισιόδοξος. Θέλω να είμαι. Δεν μου προκαλεί εμπιστοσύνη ο Τσίπρας, αλλά ταρακούνησε το σύστημα. 
Ένα είναι σίγουρο. 

The end of this period 1974-2015….

Facebook Comments