«Πήραμε εντολή από τον λαό να φέρουμε μια καλύτερη συμφωνία από το τελεσίγραφο του Eurogroup, αλλά δεν πήραμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και συζητήθηκε η πρόταση της κυβέρνησης προς τους θεσμούς.

Στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την εσωκομματική αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός διαμήνυσε στους βουλευτές του ότι «είτε θα συνεχίσουμε μαζί είτε θα φύγουμε μαζί».

Προσέθεσε μάλιστα ότι δεν προτίθεται να γίνει «ο νέος Παπαδήμος» αφήνοντας να εννοηθεί ότι θέλει τη στήριξη των κυβερνητικών βουλευτών, κι όχι των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας προσέθεσε πως η χώρα και η παράταση βρίσκονται ενώπιον κρίσιμων αποφάσεων, επισημαίνοντας πως «αυτό που έχει σημασία είναι η ΚΟ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής».

Σημειώνεται πως στη συνεδρίαση έφτασε μετά την ομιλία του πρωθυπουργού ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας.

Αισιόδοξα για την υπερψήφιση της ελληνικής πρότασης από τους βουλευτές της συμπολίτευσης εμφανίστηκαν νωρίτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκτιμώ πως σύσσωμη η ΚΟ [του ΣΥΡΙΖΑ], συν τους ΑΝΕΛ, θα στηρίξει την προσπάθεια», είπε χαρακτηριστικά η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Είμαι βέβαια ότι θα έχουμε συμφωνία», προσέθεσε, εκτιμώντας πως ποτέ δεν υπήρξε ενδεχόμενο να μην υπάρξει θετική κατάληξη στην «μάχη» της διαπραγμάτευσης.

«Είμαστε αισιόδοξοι», είπε λιτά από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

Πιο σκεπτικός εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος εκτίμησε ότι θα υπάρξει μεν συμφωνία, αλλά σημείωσε ότι αυτό δεν επαφίεται αποκλειστικά στην ελληνική πλευρά.

«Έχουμε απέναντί μας μια αδιάλλακτη Γερμανία […] Να πάρουμε τον πολιτικό χρόνο για να ανασυνταχθούμε […] Πρέπει να δούμε πώς θα επιβιώσουμε σε αυτό το πλαίσιο», δήλωσε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης.

Facebook Comments