Το ξανα-πακετάρισμα των προτάσεων που συζητήθηκαν στα τέλη Ιουνίου δεν θα επαρκούσε για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Συμπλήρωσε πως δεν μπορεί να φανταστεί την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης στην Ελλάδα για να καλύψει τις άμεσες υποχρεώσεις της χωρίς να υπάρχει μια συνολική συμφωνία σε βάθος χρόνου.

Παράλληλα, ο κ. Γιέγκερ αποσαφήνισε πως ένα «κούρεμα» χρέους δεν είναι νομικά δυνατό ή εφικτό στο πλαίσιο της νομισματικής ένωσης.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το Reuters, ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ είπε πως η εκτίμηση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους είναι σημαντική, λίγες μέρες αφού του Ταμείο ανακοίνωσε πως το ελληνικό χρέος χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους και νέο πακέτο χρηματοδότησης.

Κανένα σχόλιο για την ελληνική πρόταση δεν έκανε πάντως νωρίτερα ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, αν και σημείωσε πως η καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών θα έχουν ιδιαίτερα στενή συνεργασία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Κυριακής.

Facebook Comments