«Τώρα εσείς έχετε την ευθύνη της διαπραγμάτευσης (…) να φέρετε μια πρόταση που θα κρατήσει την Ελλάδα μέσα στο ευρώ», διεμήνυσε η Ντόρα Μπακογιάννη στην συγκυβέρνηση από το βήμα της Βουλής.

Κατά την κοινή συζήτηση τεσσάρων επιτροπών της Βουλής, η Ντόρα Μπακογιάνη υπογράμμισε πως η Νέα Δημοκραία θα δώσει την εξουσιοδότηση για τις διαπραγματεύσεις, υπό τον όρο η αντιπροσωπεία να επιστρέψει με συμφωνία: «Δεν έχετε εξουσιοδότηση για ρήξη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο του κειμένου, η κα Μπακογιάννη εκτίμησε πως η πρόταση «σκοτώνει την επιχειρηματικότητα», συμπληρώνοντας πως αν η ίδια ήταν υπεύθυνη των διαπραγματεύσεων «δε θα έφερνε αυτή τη συμφωνία».

Αξιολογώντας το κλίμα των διαβουλεύσεων με τους δανειστές, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως και «τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας της Ελλάδας έχουν πάει περίπατο. Δεν μας πιστεύουν πλέον (…) εμείς πιστεύαμε ότι μπορούμε να αποφασίσουμε για 500 εκατομμύρια Ευρωπαίους».

Η κα Μπακογιάννη επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν έχει εξουσιοδότηση για ρήξη χαρακτηρίζοντας ξεκάθαρη την εντολή για παραμονή «στον πυρήνα του ευρώ και στην ΕΕ».

Κλείνοντας είπε ότι «53 ώρες είναι πολύ λίγες για να γίνει αυτό που δεν έγινε σε πέντε μήνες. Σας εύχομαι από βάθος καρδίας καλή επιτυχία (…) Δεν θα πανηγυρίσει η ΝΔ πάνω στα συντρίμμια».

Facebook Comments