Καθοριστικό θα είναι το επόμενο 48ωρο για τη συνοχή της κυβέρνησης, και για τη χώρα, καθώς έως την Τετάρτη το βράδυ η Βουλή πρέπει να έχει ψηφίσει τα προαπαιτούμενα μέτρα που έχουν θέσει οι εταίροι για τη συμφωνία των 86 δισεκ. ευρώ στη σκιά των έντονων αντιδράσεων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως από την Αριστερή Πλατφόρμα.

Τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας δεν αναμένεται να παραιτηθούν οικειοθελώς ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από την βουλευτική τους έδρα και πετούν το μπαλάκι στον πρωθυπουργό για τις όποιες αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να ανακοινωθεί ανασχηματισμός μέσα στο επόμενο 24ωρο, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταψηφίσουν τα μέτρα ίσως φτάσουν και τους 40.

Αυτές οι εξελίξεις, είναι πολύ πιθανό ακόμα και να οδηγήσουν σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Στις 9 συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος με θέματα τη συμφωνία και την κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος, και αναμένεται να ακολουθήσει η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να καλέσει για άλλη μία φορά τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματός του να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Την πρόθεσή του μην ψηφίσει τα μέτρα και να παραιτηθεί, ανακοίνωσε τη Δευτέρα μέσω γραπτής δήλωσή του ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κοδέλας, καθώς διαφωνεί με τη συμφωνία.

Τη Δευτέρα παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Χουντής. Ήταν ένας από τους 15 βουλευτές που ψήφισαν στη Βουλή «ναι» αλλά με επιστολή τους αργότερα δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα.

Facebook Comments