Το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών των κρατών μελών της ευρωζώνης θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη για να συζητήσει σχετικά με την Ελλάδα σήμερα στις 11:00 (ώρα Ελλάδας), ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Στην τηλεδιάσκεψη αναμένεται να συζητηθεί η ψηφοφορία στην Βουλή της Ελλάδας για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ένα τρίτο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας και οι υπουργοί να ζητήσουν την έγκριση των εθνικών κοινοβουλίων τους.

Ο Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι θα γίνει ακόμη μια τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, πιθανόν την Παρασκευή, για να εγκριθεί η έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Γαλλικό Κοινοβούλιο ήδη πραγματοποίησε χθες ψηφοφορία κατά την οποία με εντυπωσιακή πλειοψηφία τα μέλη της γαλλικής εθνοσυνέλευσης ενέκριναν την πρόταση για την έναρξη διαπραγματεύσεων όσον αφορά το νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, με 412 ψήφους υπέρ και μόνο 69 κατά από το σύνολο των 481 παρόντων βουλευτών.

Facebook Comments