Ακόμα και εντός της ημέρας αναμένεται – κατά πάσα πιθανότητα – ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, μετά την καταψήφιση του νομοσχεδίου για τη συμφωνία με τους εταίρους από τους υπουργούς Λαφαζάνη, Στρατούλη και Ήσυχο και τη διαφοροποίηση ή απουσία συνολικά 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Το βαρύ κλίμα αποτυπώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, όπου γίνεται λόγος για «σοβαρή διαίρεση στην ενότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ». Μετά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε επί περίπου μια ώρα με στενούς συνεργάτες του ώστε να εξεταστούν τα επόμενα βήματα.

Υπάρχει πάντως και ένα ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ακολουθήσει τη γραμμή της υπομονής, περιμένοντας τις παραιτήσεις ορισμένων βουλευτών αλλά και να δει τη στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές της αριστερής πτέρυγας τις επόμενες μέρες.

Άγνωστο παραμένει πάντως τι γραμμή θα ακολουθήσει ο Αλέξης Τσίπρας σε σχέση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά τη αρνητική της ψήφο αλλά και και τις δηλώσεις της για «μαύρη μέρα» και «κοινωνική γενοκτονία».

Σε δηλώσεις του μετά την ψηφοφορία, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε «έτοιμος» να υποβάλλει την παραίτησή του εφόσον του το ζητήσει ο πρωθυπουργός. Τόνισε πάντως ότι από την πλευρά του δεν υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, και προσέθεσε πως στηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα.

Είμαι στη διάθεση του πρωθυπουργού, από όποια θέση κι αν επιλέξει να στηρίξω την κυβέρνηση, δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο Κώστας Ήσυχος. Συμπλήρωσε πως «δεν έχει τεθεί από κανέναν θέμα για τις βουλευτικές μας έδρες» και πρόσθεσε ότι ποτέ δεν τέθηκε θέμα εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Facebook Comments