Ευρεία στήριξη μεταξύ των κεντρικών τραπεζιτών έχει λάβει το ενδεχόμενο νέας αύξησης επιτοκίων το Σεπτέμβριο, όπως προκύπτει από τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed, μεταδίδουν ξένα δημοσιεύματα.

Πολλοί συμμετέχοντες υποστήριξαν ότι αν τα θεμελιώδη της οικονομίας συνεχίζουν να στηρίζουν τις τρέχουσες προοπτικές τότε θα είναι αναγκαίο να ληφθεί ακόμα ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Αν οι επιδόσεις της οικονομίας παραμείνουν ευθυγραμμισμένες με τις τρέχουσες προσδοκίες  “θα ήταν σύντομα πιθανό να γίνει ένα ακόμη βήμα προς την αύξηση των επιτοκίων, αναφέρουν τα πρακτικά της 31ης Αυγούστου της Fed που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.  Σύμφωνα με αυτά, οι αξιωματούχοι της Τράπεζας εκτιμούν ότι η “ισχυρή” οικονομική ανάπτυξη θα συνεχιστεί βραχυπρόθεσμα.

Σημειώνεται ότι η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια κατά την τελευταία συνεδρίασή της, ενώ τον Ιούνιο τα είχε αυξήσει για δεύτερη φορά φέτος. Τότε, οι περισσότεροι αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ προέβλεπαν συνολικά τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων το 2018. 

Facebook Comments