Έγινε και ο ανασχηματισμός. Δόξα το Θεό, γιατί είχαμε αρχίσει να παθαίνουμε vertigo από τα ονόματα που πήγαιναν κι ερχόντουσαν δίχως σταματημό κι από τα μεγαλεπήβολα σχέδια από τα οποία ήταν υπενδεδυμένος. Τα κατάφερε λοιπόν ο Αλέξης κι επανέφερε στην πολιτική ζωή της χώρας δυο ιερά τέρατα του εθνικού μας βίου, που οι συγκυρίες είχαν πετάξει προσωρινά στο περιθώριο. Την Ξενογιαννακοπούλου και την Παπακώστα.

Όλα τα άλλα έμειναν ολόιδια. Διότι μη μου πείτε ότι σας έκανε εντύπωση η καρατόμηση του Τσιρώνη, του Μπαλάφα και του Αποστόλου, διότι δεν θα σας πιστέψω. Ο ανασχηματισμός ανήκει στην Μαριλίζα και την Κατερίνα. Σα να λέμε ότι πλέον δεν έχουμε απλώς κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, αλλά κυβέρνηση αυτών των δύο μαζί με τα απολειφάδια του Παπανδρεϊσμού και του Καραμανλισμού. Ωραίο πράμα, πρωτότυπο και ρηξικέλευθο, ό,τι πρέπει για να χτυπήσει τις εκλογές ο Αλέξης.

Για να είμαι ειλικρινής, επειδή δεν θεωρώ τον Τσίπρα χαζό, προσπάθησα να βρω κάποια εσωτερική γραμμή που συνδέει όλες αυτές τις αλλοπρόσαλλες επιλογές του. Δυσκολεύομαι να την ανακαλύψω, καθώς αυτό το πράγμα που έφτιαξε δεν είναι ούτε ΣΥΡΙΖΑικό, ούτε ΑΝΕΛικό (αυτοί ετοιμάζονται να φύγουν αλλά αυξάνουν την συμμετοχή τους στην κυβέρνηση), ούτε αριστερό, ούτε κεντρώο, ούτε δεξιό. Κι επειδή η κυβέρνηση αυτή δεν φτιάχτηκε για να κάνει έργο αφού δεν θα προλάβει, αλλά σχεδιάστηκε για να κερδίσει τις εκλογές, ψάχνω να βρω που υπάρχει η πειστικότητα της. Σε ποιο κοινό απευθύνεται και ποιους πάει να προσεγγίσει.

Συμπαθάτε με, αλλά δεν μπορώ να βρω αυτά τα ζηλευτά στοιχεία. Η αμιγώς αριστερή έως επαναστατικότητας κυβέρνηση του Γενάρη του 2015, κατέληξε ένας αποϊδεολογικοποιημένος λαπάς το 2018. Ένας αχταρμάς που επειδή προσπαθεί μηχανιστικά να απευθυνθεί σε όλους, στο τέλος δεν θα καταφέρει να πείσει κανέναν ούτε για τις προθέσεις της, ούτε για τις δυνατότητες της. Φοβούμαι πως αυτό το σχήμα μόνο ανέκδοτα θα μπορέσει να γεννήσει.

Για να ανακεφαλαιώσω: Κάηκε η Ιθάκη, κάηκε τώρα και ο ανασχηματισμός. Απομένουν οι παροχές της Θεσσαλονίκης. Μετά θα ‘ρθει το χάος για τον Αλέξη. Οι μετρήσεις θα του δείξουν πολύ γρήγορα τι συμβαίνει και πόσο ατελέσφορες είναι οι κινήσεις του. Απομένουν οι δανειστές, τους οποίους παρακαλά για τις συντάξεις. Μακάρι εκεί να τα καταφέρει κι ας το καρπωθεί, διότι ο κοσμάκης δεν θ’ αντέξει κι άλλη μείωση. Αλλά να ξέρετε πώς αν ούτε αυτές οι κινήσεις του βγουν, τότε μην έχετε διόλου σίγουρες τις εκλογές τον Μάιο.

Facebook Comments