Μετά το σάλο και τις αντιδράσεις για την πρόωρη αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, μόλις 36 μήνες μετά την κράτηση του κι ενώ εξέτιε ποινή 21 χρόνια κάθειρξη, συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής μετά την έφεση που ασκήθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου – και έγινε δεκτή – από το συμβούλιο Εφετών της Εύβοιας που συνεδρίασε επίσης αργά το βράδυ.

Η σύλληψη Φλώρου έγινε μετά την έκδοση του βουλεύματος, η ταχύτητα της έκδοσης του οποίου αποτελεί συνάρτηση των αντιδράσεων για την αποφυλάκιση του κρατουμένου ενώ πριν τη σύλληψή του είχε προσαχθεί μετά από πληροφορίες ότι υπήρχαν υπόνοιες διαφυγής του.

Νωρίτερα:

Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχει προσαχθεί ο Αριστείδης Φλώρος σύμφωνα με πληροφορίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης καθώς θεωρείται ύποπτος φυγής.

Οι αστυνομικές δυνάμεις βρήκαν τον Αριστείδη Φλώρο έξω από το σπίτι του στην Γλυφάδα. Ο Αριστείδης Φλώρος είχε αποφυλακιστεί πριν από μερικές ημέρες με μία απόφαση η οποία δημιούργησε μεγάλες αντιδράσεις.

Νωρίτερα:

Με παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε και τα ερωτηματικά που προέκυψαν για την πιστοποίηση της αναπηρίας που οδήγησε σε πρόωρη αποφυλάκιση τον Αριστείδη Φλώρο, καταδικασμένο σε 21 χρόνια κάθειρξη για κατάχρηση χρημάτων του δημοσίου, ανοίγει ο δρόμος, μέσω της δικαστικής οδού, να ανατραπεί αυτή η απόφαση που προκάλεσε  ποικίλες αντιδράσεις και πολιτική αντιπαράθεση.

Σύμφωνα με εισαγγελική παραγγελία την οποία υπογράφει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης -απευθύνεται στην αρμόδια Εισαγγελία Χαλκίδας -ζητείται να ασκηθεί έφεση κατά του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου που αποφυλάκισε τον Φλώρο και να επανεξεταστεί στο σύνολο της η υπόθεση.

Η άσκηση έφεσης και ουσιαστικά η επανεξέταση της υπόθεσης για την πρόωρη αποφυλάκιση Φλώρου ζητείται διότι, όπως αναφέρεται στο εισαγγελικό έγγραφο η πιστοποίηση για το ότι το  ποσοστό αναπηρίας του κρατουμένου πάνω από 67% είναι αόριστη, δεν είναι θεμελιωμένη και με δύο λόγια δεν πείθει, ούτε παρατίθενται  στοιχεία από τα οποία να φαίνεται, ότι αυτά που βεβαιώνονται ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Facebook Comments