Να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην «αριστερή κανονικότητα» καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο Νίκος Φίλης με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, προειδοποιώντας, ότι στην αντίθετη περίπτωση, το «πείραμα μετατόπισης στο Κέντρο θα έχει κακό τέλος».

«Τέτοια πειράματα, με την εξάλειψη της αριστερής ταυτότητας, τη μετατόπιση στο Κέντρο και την επικράτηση αρχηγοκεντρικών μοντέλων, όπου επιχειρήθηκαν (πχ στην Ιταλία) είχαν κακό τέλος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της ένταξης στην κυβέρνηση της κ. Παπακώστα, της κ. Ζορμπά και της κ. Ξενογιαννακοπούλου.

«Η χώρα βγαίνει από το τρίτο μνημονιακό πρόγραμμα, δεν βγαίνει όμως ακόμη από την κρίση» διαμηνύει δε ο πρώην υπουργός, αποδομώντας το μεταμνημονιακό αφήγημα του πρωθυπουργού ενόψει ΔΕΘ.

Ο κ. Φίλης κάνει λόγο για «μνημονιακές δεσμεύσεις από τις οποίες πρέπει σταδιακά και με ρήξεις να απομακρυνθούμε» και ζητεί να ανανεωθεί ο «αριστερός ριζοσπαστισμός», με ανανέωση του πολιτικού σχεδίου του κυβερνώντος κόμματος και με συμμαχίες στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων.

«Θα διεκδικούμε την εκλογή μας, όχι ως Αριστερά, αλλά ως ένα κόμμα που θα μπορούν να ακουμπήσουν περισσότεροι Έλληνες πολίτες», ανέφερε εξάλλου την Πέμπτη σε συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου.

Facebook Comments