Ισχυρή ανάκαμψη κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου τη Δευτέρα, με την αγορά να υποδέχεται θετικά και να μην δείχνει να τρομάζει από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Στη βελτίωση των ψυχολογίας των επενδυτών συνέβαλαν και οι θετικές εξελίξεις στην αγορά ελληνικών ομολόγων με της απόδοση του δεκαετούς να υποχωρεί το μεσημέρι στο 4,14%

Η χρηματιστηριακή αγορά ανέκαμψε πάνω από τα επίπεδα των 700 μονάδων, μετά από επτά πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε σημειώσει συνολικές απώλειες 7,43%.

Η άνοδος της αγοράς κρίνεται περισσότερο ως μία τεχνική αντίδραση, μετά την πίεση των προηγούμενων συνεδριάσεων, γεγονός που αποτυπώνεται και από το γεγονός ότι η ανάκαμψη των τιμών των μετοχών δεν συνοδεύθηκε από ανάλογη αύξηση του τζίρου.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 705,03 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 2,51%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 710,30 μονάδες (+3,27%) Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 39,116 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 16.214.895 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 2,59%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,14%.

Facebook Comments