Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ δεν διαθέτει πληροφορίες για άσκηση επιρροής από την Ρωσία ενόψει του δημοψηφίσματος για το ονοματολογικό στις 30 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως η Μόσχα είναι φίλη της βαλκανικής χώρας.

Η τοποθέτηση Ζάεφ ήλθε στον απόηχο της καταγγελίας του υπουργού Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέιμς Μάτις, ότι η Ρωσία χρηματοδοτεί και προσπαθεί να ελέγξει πρόσωπα και φορείς στην ΠΓΔΜ ώστε να υποστηρίξει το «Όχι» στο δημοψήφισμα και να εκτροχιάσει την ένταξη της χώρας στο NATO.

Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι έχει ενημερωθεί για πληροφορίες ότι χρήστες διανέμουν παραπληροφόρηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, αν και απέφυγε να κατονομάσει τους υπαίτιους, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο MIA.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την ελευθεροτυπία ο κ. Ζάεφ παραδέχτηκε ότι η Ρωσία αντιτίθεται ανοιχτά την είσοδο της ΠΓΔΜ στην Συμμαχία, όμως ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνησή του επιδιώκει πάντοτε να εξηγήσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική διαδρομή πέραν της ένταξης στο NATO και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Facebook Comments