Σύμφωνα με το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού υπάρχει συγκεκριμένο σχήμα που πρέπει να ακολουθηθεί. Λόγω διακοπών, λόγω αμέλειας ή για οποιοδήποτε άλλο λόγo ξεχάσαμε κάποια εμβόλια. Γι΄αυτό ξαναξεσκονίζουμε και ξανακοιτάμε τα βιβλιάρια των παιδιών μας και επικοινωνούμε με τον παιδίατρό μας.

I. Το σημαντικότερο νέο στο χώρο των εμβολίων για τη φετινή χρονιά είναι η κυκλοφορία στη χώρα μας του νέου εμβολίου έναντι του μηνιγγιτιδόκοκκου της ομάδας Β (BEXSERO). Στη χώρα μας η μηνιγγίτιδα προκαλείται κυρίως κατά 87% από μηνιγγιτιδόκοκκο τύπου Β. Το εμβόλιο είναι ασφαλές ,οι περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες είναι προβλέψιμες και ήπιες όπως των άλλων εμβολίων. Χορηγείται από την ηλικία των 2 μηνών. Ανάλογα με την ηλικία υπάρχει και σχήμα εμβολιασμού.(επικοινωνήστε με τον παιδίατρο σας).

II. Eμβόλιο έναντι του καρκίνου τραχήλου μήτρας (HPV): Με βάση τα νεότερα δεδομένα η αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του ιού HPV και έναντι των κονδυλωμάτων είναι μεγάλη. Το εμβόλιο συμβάλλει στη μείωση των προκαρκινικών αλλοιώσεων του τραχήλου της μήτρας και στη μείωση των λοιμώξεων.

III. ΡΟΤΑΪΟΣ : Επίσης το εμβόλιο έναντι του ροταϊού μείωσε τις επιπτώσεις της νόσου και τη νοσηλεία στο νοσοκομείο.

IV. Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε το εμβόλιο της γρίπης ,που την περσινή αμέλεια την πληρώσαμε ακριβά με πολλούς θανάτους.

Facebook Comments