Εάν η συμφωνία των Πρεσπών φθάσει στη Βουλή, οι ΑΝΕΛ θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση επανέλαβε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος είχε ξεκάθαρα αναφέρει ότι η συμφωνία δύσκολα θα φτάσει στην Ελληνική Βουλή. Νομίζω ότι τα γεγονότα τον δικαιώνουν. Αν παρόλα αυτά φτάσει, δεν θα επιτρέψουμε να κινηθεί κοινοβουλευτική διαδικασία.»

Δήλωσε ο κ Τοσουνίδης.

«Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι οι τοποθετήσεις που έγιναν ήταν άκαιρες και βιαστικές. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπήκαν στη Βουλή με πάγιες θεμελιακές θέσεις, ανάμεσα στις οποίες είναι το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Κάθε στέλεχός μας μπορεί να εκφράζει την άποψή του ελεύθερα, προέχει όμως η ευθύνη έναντι των πολιτών που το ψήφισαν βάζει αυτών των θέσεων. Όποιος εκφράζει κάτι άλλο σήμερα, έρχεται σε αντίθεση με εκείνους που τον εμπιστεύτηκαν και αυτό θα έπρεπε να τον απασχολεί βαθύτατα.

Η θέση μας για την ονομασία των Σκοπίων δεν είναι μια βιαστική τοποθέτηση που έχει σκοπό να ικανοποιήσει εθνικά ένστικτα, αλλά βασίζεται σε προσεκτική ανάλυση των δεδομένων και των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της χώρας μας.» Τόνισε.

 

Facebook Comments