Ενημέρωση: Ο πρώην υπουργός και η γυναίκα του έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν στις 22 Οκτωβρίου ώστε να μελετήσουν την ογκωδέστατη δικογραφία 800 σελίδων ενώ αρνούνται κάθε ανάμιξη. 

Νωρίτερα: Η ώρα της απολογίας για τον άλλοτε πανίσχυρο υπουργό και στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη απένταντι σε ένα κατηγορητήριο που ξεπερνά τις 800 σελίδες έφτασε. Συγκεκριμένα, τόσο ο ίδιος όσο και ο η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, κατηγορούνται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με βασικό αδίκημα αυτό της απιστίας. Το κατηγορητήριο αφορά δύο δικογραφίες για εξοπλιστικά προγράμματα και το ποσό του ξεπλύματος κατά τις αρχές αγγίζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ και η εκτιμώμενη ζημία του δημοσίου τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχαν στήσει ένα δίκτυο ξεπλύματος χρήματος (ακίνητα-ασήμι-χρυσός). Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η Σταυρούλα Κουράκου κατηγορούνται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με βασικό αδίκημα αυτό της απιστίας, αφορά δύο δικογραφίες για εξοπλιστικά προγράμματα και το ποσό του ξεπλύματος αγγίζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ με εκτιμώμενη ζημία του δημοσίου περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ.

Η αρμόδια ανακρίτρια  επικαλείται ένα δίκτυο με πλήθος τραπεζικών λογαριασμών και υπολογαριασμών μέσω των οποίων εκτελέστηκαν εκατοντάδες κινήσεις και μέσω επενδυτικών σχημάτων χανόταν το ίχνος του χρήματος (επτά λογαριασμοί σε ελβετικές τράπεζες και σύμφωνα με την κατηγορία 35 υπολογαριασμοί), λόγος γίνεται για επένδυση σε 200 ουγγιές χρυσού και 600 ουγγιές ασημιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατηγορούνται για κακούργημα.

Facebook Comments