Η Γερμανία χρειάζεται περισσότερα στοιχεία για να χαρακτηρίσει «τρομοκρατική» την οργάνωση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, δήλωσε σήμερα Παρασκευή η Άνγκελα Μέρκελ, απαντώντας ουσιαστικά στο κάλεσμα που απηύθυνε νωρίτερα προς τη χώρα της ο Τούρκος πρόεδρος.

Η γερμανίδα καγκελάριος, στη κοινή συνέντευξη τύπου που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε επίσης πως η Γερμανία αναζητεί τους υποστηρικτές του Γκιουλέν, την έκδοση των οποίων επιθυμεί η Τουρκία καθώς τους κατατάσσει στους τρομοκράτες, αλλά ότι δεν είναι βέβαιο πως αυτοί βρίσκονται στη Γερμανία.

«Αντιμετωπίζουμε με μεγάλη σοβαρότητα τα στοιχεία που παρέχει η Τουρκία, όμως χρειαζόμαστε περισσότερα στοιχεία για να χαρακτηρίσουμε τους γκιουλενιστές τρομοκράτες, όπως έχουνε κάνει με το Κουρδικό PKK», δήλωσε η κα Μέρκελ.

Πριν από τις δηλώσεις της Μέρκελ, ο Ερντογάν μιλώντας στην ίδια συνέντευξη, κάλεσε τη Γερμανία να χαρακτηρίσει «τρομοκρατική οργάνωση» το δίκτυο του Γκιουλέν, τον οποίο θεωρεί ενορχηστρωτή της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του 2016 και να εκδώσει τους εκατοντάδες υποστηρικτές του, που διαμένουν στη Γερμανία.

Facebook Comments